Ο άνθρωπος που θέλει να ξεκαθαρίσει την σαπίλα του Βόλου και το σάπιο πολιτικοδημοσιογραφικό κατεστημένο, με την ρομφαία του, πιάστηκε στα πράσα και μόνος του κατήγγειλε ότι δωροδοκούσε ΜΜΕ και δημοσιογράφους για να έχει την εύνοια τους προεκλογικά.
Ο καταγγελλόμενος ως εκβιαστής του, μαζί με το γραφείο Τύπου του σήμερα, Γιώργο Πολίτση, σύμφωνα με τον σε αργία δήμαρχο, πήραν χρήματα για να προμοτάρουν, μέσα από συγκεκριμένα ΜΜΕ, τον υποψήφιο δήμαρχο, ενώ είναι γνωστή η στάση, προεκλογικά και μετεκλογικά που τήρησαν Τύπος και η τηλεόραση της TRT, με την σιωπή και στηρίζοντας την πολιτική του.
Εφόσον «χρησιμοποίησε» προεκλογικά το ράδιο «Ακρόαμα» και εξέδωσε προεκλογικά επίσης των δικών του συμφερόντων εφημερίδα, τον «Πολίτη» και είχε την εύνοια εφημερίδων και την συμπαράσταση του Σωτήρη Πολύζου από το TRT, μετεκλογικά με το δημοτικό ταμείο στα χέρια του, προσπάθησε να εξασφαλίσει την «σιωπή» όλων των ΜΜε, στοχοποιώντας κάποιους άλλους, οι οποίου σήκωσαν ανάστημα.
Η γνωστή φράση του στο δημοτικό συμβούλιο, ότι «εμείς κάνουμε κουμάντο και όπου θέλουμε δίνουμε το χρήμα και όχι στα δημοσιογραφικά σκουπίδια» έμεινε στην ιστορία, αποδεικνύονταν την φαυλότητα του συστήματος Μπέου, που προσπαθεί να κάνει το μαύρο- άσπρο. Ο Μπέος, ακολούθησε το δρόμο που κατηγορούσε. Της διαπλοκής με τα ΜΜΕ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους.
Τα στοιχεία στην «Διαύγεια» και των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, είναι αποκαλυπτικά της σχέσης του Αχιλλέα Μπέου με «αγαπημένους» δημοσιογράφους και ΜΜΕ και οι αποφάσεις είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο για τους άπιστους Θωμάδες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αμοιβές του Σωτήρη Πολύζου, για τις υπηρεσίες του στο Δήμο Βόλου:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Πλατεία Ρ. Φεραίου 1
Τηλέφωνο: 2421 3 50190
Βόλος 29/7/2015
Aρ. πρωτ: 72546
Προς:
Τoν Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Μουλά Γεώργιο
Θέμα “Εγκρίσεις δαπανών για διάφορες δράσεις”
29. Το υπ. Αριθμ. 135/28-7-2015 τιμολόγιο ΣΩΤΗΡΙΟΣ Π. ΠΟΛΥΖΟΣ για παρουσίαση τελετής έναρξης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ 2015 ( 00-6434.002) για το ποσό των 984,00€ σύμφωνα με την αριθμ. -433/2015 ΑΔΣ για την -προέγκριση.
30. Το υπ. Αριθμ. 136/ 28-7-2015 τιμολόγιο ΣΩΤΗΡΙΟΣ Π. ΠΟΛΥΖΟΣ για παραγωγή προγράμματος τελετής έναρξης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ 2015 ( 00-6434.002) για το ποσό των 984,00€ σύμφωνα με την αριθμ. -433/2015 ΑΔΣ για την προέγκριση.
31. Το υπ. Αριθμ. 137/28-7-2015 τιμολόγιο ΣΩΤΗΡΙΟΣ Π. ΠΟΛΥΖΟΣ για σενάριο και κείμενα τελετής έναρξης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ 2015 ( 00-6434.002) για το ποσό των 861,00€ σύμφωνα με την αριθμ. 433/2015 ΑΔΣ για την προέγκριση.
Επίσης, η ΔΕΥΑΜΒ «κέρασε» στον πρόεδρο του Δ.Σ. του ραδιοφώνου 9,86 και αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Πέγιο, 1.500 ευρώ για διαφημιστική προβολή, ενώ η διαφημιστική προβολή του Δήμου δίνονταν σε συγκεκριμένα Μέσα, τα οποία ήταν φιλικά στο σύστημα Μπέου και αποκλείονταν τα περισσότερα.
Η εφημερίδα «Μαγνησία», το Ράδιο Ένα 102,5, το magnesianews.gr και άλλοι δημοσιογράφοι, κράτησαν μια συνεπή στάση απέναντι στην κριτική του και αυτό τον ανάγκασε να δημιουργήσει μια νέα, μεγαλύτερη επικοινωνιακή ομάδα, η οποία λειτουργούσε μέσα από το δημαρχείο, με προσλήψεις δημοσιογράφων μέσα και από Οργανισμούς, όπως του Γ. Πολίτση και τον χρόνια συνεργάτη του, Μάνο Παναγιωτόπουλο στην ΑΝΕΒΟ Α.Ε. του δήμου, αλλά και μια «στρατιά» αμειβομένων. «Αγκάθι» στην επικράτηση της πολιτικής του μέσα από τα ΜΜΕ ήταν ο Γιώργος Καρεκλίδης, η Κατερίνα Τασσοπούλου και ο Γιάννης Αναστασίου και γι αυτό το λόγο «ανέστησε», με τους συνεργάτες του, την εφημερίδα «Νέος Τύπος», η οποία είχε κλείσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και την επανεξέδωσε για δυο λόγους. Πρώτον, για να έχει την «δική» του εφημερίδα, αλλά να δημοσιεύονται εκεί όλες οι προκηρύξεις και οι αποφάσεις, που νόμιμα θα έπρεπε να δημοσιεύονται σε μια καθημερινή εφημερίδα, όπως η «Μαγνησία».
Ο «Νέος Τύπος», παρανόμως, διότι δεν ήταν καθημερινή εφημερίδα, για ένα μικρό διάστημα αποκόμισε χιλιάδες ευρώ από τα δημοτικά ταμεία που «φύλασσε» ο «θησαυροφύλακας», Αχιλλέας Μπέος και ασφαλώς θα αναζητηθεί δικαστικά να γυρίσουν πίσω στα Ταμεία του δήμου.
Την ίδιο προνομιακή μεταχείριση επεφύλαξε ο Αχιλλέας Μπέος και στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο οποίος εισέπραξε χιλιάδες ευρώ, δημοσιεύοντας νόμιμα τις δημοσιεύσεις, αλλά προνομιακά.
Αποκλειστικός στόχος του Αχιλλέα Μπέου να «κλείσει» η «Μαγνησία» και γενικότερα τα Μέσα του Ομίλου Καρεκλίδη και να μην του γίνεται κριτική.
Η μέθοδος αυτή μπορεί να εκληφθεί και ως εκβιασμός, ώστε να υποκύψουμε στα θέλω του και να μην κάνουμε κριτική στα έργα του και ασφαλώς, για την εκβιαστή ενέργεια του, θα προσφύγουμε, για ακόμη μια φορά, στην Δικαιοσύνη.
Ο Όμιλος Καρεκλίδη, αποτάνθηκε, πριν από μήνες στη δικαιοσύνη, με ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία κέρδισε, ενώ έχει υποβληθεί και αγωγή εναντίον του Δήμου Βόλου και όλων των Οργανισμών του για απώλεια χρημάτων, ζητώντας αποζημίωση, υπόθεση που θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο. Παρότι υπήρξε απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων από την δικαιοσύνη, ο δήμος Βόλου συνεχίζει την ίδια τακτική του, μη τηρώντας την ίση κατανομή των νομίμων δημοσιεύσεων, επιλέγοντας τον «Ταχυδρόμο».
Ο Δήμος Βόλου, με τον νέο δήμαρχο, Θάνο Θεοδώρου, θα πρέπει να επιλέξει αν θα συνεχίσει να παρανομεί εις βάρος της «Μαγνησίας» και ο Αχιλλέας Μπέος που είναι ο αιρετός δήμαρχος να εξηγήσει στους Βολιώτες γιατί στέλνονται οι δημοσιεύσεις στον «Ταχυδρόμο» και ποιες οι σχέσεις μαζί του, από την προεκλογική περίοδο έως σήμερα.
Επειδή οι άπιστοι Θωμάδες και πάλι ίσως να μην πιστεύουν, οι υπηρεσίες του δήμου Βόλου έδωσαν, με επίσημα έγγραφα του δήμου, με σφραγίδες, στην δημοσιότητα τα χρήματα που δόθηκαν στις εφημερίδες κα φυσικά τα έγγραφα αυτά δεν είναι κουρελόχαρτα, όπως αυτά που παρουσιάζει ο Αχιλλέας Μπέος.
Στο διάστημα της δημοτικής αρχής Μπέου, από 1-9-2014 έως 23-9-2015, οι τοπικές εφημερίδες εισέπραξαν από τα δημοτικά ταμεία του Δήμου Βόλου (εκτός ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ-ΣΥΔΙΣΑ-ΑΝΕΒΟ Α.Ε. κ.λπ.)
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ: 40.172 ευρώ
ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ: 15.779 ευρώ (Παράνομα, μέσα σε πέντε μήνες, διότι δεν εκδίδονταν καθημερινά, αλλά μόνο Σάββατο)
ΘΕΣΣΑΛΙΑ: 4.219 ευρώ (λόγω της μικρής τιμολόγησης που κάνει)
ΜΑΓΝΗΣΙΑ: 4.330 ευρώ
Ο Αχιλλέας Μπέος, εκτός όλων αυτών των κινήσεων του στα ΜΜΕ, αποφάσισε να μπει και στο διαδίκτυο, με ιστοσελίδα συμφερόντων του, η οποία και τον εξυμνεί, ενώ ταυτόχρονα υβρίζει τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Η ιστοσελίδα, στηρίζεται από τον Γ. Πολίτση και τον Μάνο Παναγιωτόπουλο και άλλους δημοσιογράφους του επικοινωνιακού team του Αχιλλέα Μπέου, όπως επίσης και άλλους «υπηρέτες» του συστήματος Μπέου.
Μετά από όλα αυτά, ασφαλώς ο Αχιλλέας Μπέος δεν είναι δυνατόν να μιλά για δημοσιογραφικά σκουπίδια και διαπλοκή, εκτός αν εννοεί τη δική του σχέση, προεκλογικά και μετεκλογικά, με δημοσιογράφους και ΜΜΕ.



































