Η καταστροφή προχωρά

Το θέμα των αλλαγών που έγιναν στη ΔΕΥΑΜΒ σχολίαζε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Κώστας Γαργάλας. Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook «Και το ράβε ξήλωνε συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Είναι καιρός που η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει ανατρέψει όλους τους κανόνες διοίκησης και έχει εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς (πια) διαίρεσης ανάμεσα στους εργαζόμενους με άμεση επίδραση ως προς την υπηρεσία προς τον Δημότη.

Για όσους κατατάσσονται στη κατηγορία των μη <<συνεργάσιμων>> υπάρχει και το ψυγείο μηδενίζοντας φυσικά προσφορές και προσωπικότητες. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που η Δημοτική Αρχή Βόλου, με εντελώς ανορθολογικό τρόπο και με κριτήρια απολύτως ωφελιμιστικά για εκείνη, παρεμβαίνει αλλάζοντας διευθυντές, προϊσταμένους, επιστήμονες ή εργαζόμενους διαφόρων βαθμίδων, μετακινώντας τους σε διάφορα πεδία εργασίας που δεν έχουν σχέση με το γνωστικό τους αντικείμενο. Αυτό έχει καταντήσει σύνηθες και φυσικά εξαιρετικά βλαπτικό για τη λειτουργία του Δήμου. Πρόθεσή μας δεν είναι ούτε να υποτιμήσουμε κάποιον από τα στελέχη που τώρα ορίστηκαν σε θέσεις ευθύνης ούτε και να υπερτιμήσουμε κάποιο από τα αντικατασταθέντα. Όμως είναι υποχρέωσή μας να καταδείξουμε την αφερεγγυότητα και τη μικροψυχία των ανθρώπων που έχουν αναλάβει τη διοίκηση της πόλης μας. Αφερεγγυότητα γιατί ποτέ δεν έχει τεκμηριώσει με λογικό και επιστημονικό τρόπο την όποια επιλογή της και μικροψυχία γιατί εκλαμβάνει τη διαφορετική άποψη ως εχθρική ,προς εκείνη, στάση και άρα τιμωρητέα. Από τη πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της συμπεριφέρεται ως η πόλη να είναι ιδιοκτησία της ή ακόμη χειρότερα συμπεριφέρεται ως η <<νέα τάξη πραγμάτων>>, με ότι σημαίνει αυτό, κάνοντας το Δημαρχείο αρχηγείο των δυνάμεών της. Όμως πίσω από τη πολιτική απόφαση της αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών κρύβεται κατά την άποψή μας ο πραγματικός στόχος της . Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των υπηρεσιών του Δήμου. Τα παραδείγματα είναι πολλά και καταδεικτικά.

Πλήθος τεχνικών συμβούλων( λες και στον Δήμο δεν υπάρχουν εξαιρετικά στελέχη με βαρείς τίτλους σπουδών) , εταιρείες που αναλαμβάνουν δραστηριότητες του Δήμου(με πρόσχημα σε πάμπολλες περιπτώσεις την έλλειψη προσωπικού), υπηρεσίες που εκχωρούνται σε ιδιώτες ( το τύπωμα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ ανατέθηκε σε ιδιώτη τη στιγμή που υπάρχει πλήρης τεχνικός εξοπλισμός) και πάμπολλα άλλα παραδείγματα. Και θα ρωτήσει κάποιος ανυποψίαστος Δημότης. Ο ρόλος της ποιος θα είναι και τι έχει να κερδίσει μ’ αυτό; Ε αυτή την απάντηση ας τη δώσει ο ίδιος αφού ενημερωθεί πρώτα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.