Θα ξανακαταθέσουν την πρόταση για τους πρόσφυγες

Ο Δήμος Βόλου πρέπει να σχεδιάσει με πολύ ανοιχτό μυαλό τη φιλοξενία προσφύγων, σχολίαζε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας, με σκοπό την αποτροπή φαινομένων οξύτητας και αντιπαράθεσης ομάδων διαφορετικών εθνικοτήτων, όπως παρατηρήθηκε σε Πειραιά και Ειδομένη. Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μάλιστα « Η κουλτούρα ,τα βιώματα , οι συνήθειες όπως και τα οικογενειακά και οικονομικά δεδομένα της κάθε προσφυγικής ψυχής σε σχέση και με τις ανάγκες τους καθορίζουν κατά μείζονα λόγο τις συμπεριφορές τους. Απαραίτητο στοιχείο της αποτροπής φαινομένων οξύτητας με απρόβλεπτες συνέπειες ( και για τους φιλοξενούμενους και για τους φιλοξενούντες ) είναι η αποφυγή των μεγάλων συγκεντρώσεων πληθυσμού και σε χώρους που δεν καλύπτουν επαρκώς τα κριτήρια αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Είναι συνεπώς ιδιαίτερα επίκαιρη η πρόταση, που προφανώς πρέπει να συμπληρωθεί με νέα στοιχεία, την οποία καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και που φυσικά δεν είχε καμιά τύχη καθώς επιλέχθηκε η λύση του χώρου Μόζα. Γιατί τη Δημοτική Αρχή την ενδιέφερε μόνο η διαχείριση των οικονομικών και γαία πυρί μειχθήτω.

Όμως αν η Δημοτική Αρχή δεν καταλαβαίνει ή δεν την ενδιαφέρει και πολύ , όπως σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύει, το Υπουργείο Άμυνας και οι αρμόδιοι όχι μόνο πρέπει να σκύψουν σοβαρά πάνω στο θέμα αλλά και να αναπροσαρμόσουν άμεσα τη τακτική τους πριν είναι αργά. Επιπρόσθετα θα είναι πολύ χρήσιμο γι’ αυτούς να συνεννοούνται και με τα άλλα εμπλεκόμενα Υπουργεία και να διαβάζουν τις κατευθύνσεις τους, όπως για παράδειγμα του Υπουργείου Παιδείας.

Σε ότι μας αφορά εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε πιο αναλυτικά και ολιστικά τη πρότασή μας την οποία και θα ξανακαταθέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ελπίζοντας όλοι ν’ αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης λύσεων που κινούνται μέσα σ’ ένα δίπολο αρχών και γύρω από μια παραδοχή.

Είναι προφανές ότι παράλληλα με τη βοήθεια και εξυπηρέτηση των προσφυγικών αναγκών δεν υποβαθμίζουμε ούτε και ξεχνάμε τη τραγική κατάσταση πλήθους συμπολιτών μας που πλήττονται με βίαιο τρόπο από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Κι ως προς αυτό ο Δήμος πρέπει να πρωτοστατεί , να ανοίγει κι όχι να κλείνει τις δομές αλληλεγγύης του . Όπως φυσικά και το Κράτος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.