Καθοριστική η συνάντηση Σαμαρά- Τσίπρα με Παπούλια

Πιέζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση. Τη Δευτέρα, θα συζητηθεί το νέο πλάνο που θέτουν οι Ευρωπαίοι για να εκβιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας, ανέλαβε την ευθύνη να συζητήσει πρώτα με τον Αντώνη Σαμαρά, που προκάλεσε αυτή τη συνάντηση και αμέσως μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πρωθυπουργός, θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εντολές που έχει λάβει από τους Ευρωπαίους συμμάχους, αλλά και τις ΗΠΑ, ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί με τίποτα σε εκλογές και πρέπει να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα, ώστε να μην ανησυχήσουν οι αγορές, αλλά και να υπάρξει μήνυμα και προς την Τουρκία. Ο κ. Σαμαράς, αλλά και ο κ. Βενιζέλος, ανησυχούν από τα μηνύματα που τους στέλνονται συνεχώς και φοβούνται ότι οι «σύμμαχοι» μας ίσως να δημιουργήσουν οι ίδιοι προβλήματα, ακόμη και στο Αιγαίο, ώστε να μας «συνετίσουν» και ν’ αναγκάσουν τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να ξεχάσουν εκλογές και να προχωρήσουν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι γνώστης της κατάστασης και των εκβιαστικών διλλημάτων που βάζουν οι «μεγάλοι», θα προσπαθήσει να πείσει τον Αλέξη Τσίπρα, να συναινέσει σε μια τέτοια προοπτική, ώστε να προχωρήσει αταλάντευτα η χώρα.
Πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται ν πει «ναι» στο σχέδιο των αγορών και των Ευρωπαίων, διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία για να κυβερνήσει την Ελλάδα, θέλοντας να ασκήσει τη δική του πολιτική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.