Μπορούμε να τα καταφέρουμε

Στο Ράδιο Ένα 102,5, φιλοξενήθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος και μίλησε για το προσφυγικό θέμα, που παρακολουθεί στενά, ειδικά τον τελευταίο καιρό, όσο και για την δημιουργία κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που μελετάται να γίνει στον Άγιο Ανδρέα, στο Φυτόκο.

Όπως ανέφερε «Επειδή είχαμε διαισθανθεί και βλέπαμε το πρόβλημα τον τελευταίο καιρό, είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια προσευχής και ευχής, αλλά και κάποιον διαβουλεύσεων προκειμένου να είμαστε ενωμένοι για να λάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, αλλά να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε και ανθρώπινες συνθήκες και κυρίως ότι δεν θα διαταράξουμε τον ιστό της πόλης, τους κατοίκους». Ο κ. Ιγνάτιος είπε επίσης ότι «αν επιλεγεί εκεί ο χώρος του Αγίου Ανδρέα στο Φυτόκου, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι ένας χώρος περιφραγμένος, ένας χώρος που μπορεί να δεχθεί άμεσα, επειδή είναι ισόπεδος, οικίσκους οι οποίοι θα φιλοξενήσουν, θα έχει τις προϋποθέσεις να αποκτήσει σύντομα ύδρευση και αποχέτευση, έχει προϋποθέσεις να παράγεται κι εκεί το φαγητό.

Θέλω να πιστεύω ότι σε σχέση τουλάχιστον με την Βαμβακουργία, που είχε ακουστεί καταρχήν, είναι μια καλύτερη λύση και αν όλοι κρατήσουμε την ενότητα μας και τη συνοχή μας και σταθούμε αλληλέγγυοι, βεβαίως με εγγύηση της πολιτείας ότι θα υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες. Με κανόνες δηλαδή, που κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνες. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.