Ρήγμα στην ομάδα πλειοψηφίας

Και τι δεν ζήσαμε πάλι στον <<οίκο>> των Δημοτών και της Δημοκρατίας, έλεγε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας. « Απειλές για μηνύσεις για τα αδέσποτα , για τη δυσλειτουργία του Βιολογικού, παραβίαση της εγκυρότητας της ψηφοφορίας για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και πολλά πολλά άλλα» έλεγε. Σύμφωνα με τον κ. Γαργάλα, όσον αφορά το θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη της Επιχείρησης «αφού μεσολάβησαν κριτικές ή επιφυλάξεις για τους όρους της προκήρυξης για τη θέση , καθώς έμπαιναν περιορισμοί ως προς την ιδιότητα των υποψηφίων, μπήκαμε στη πρώτη ψηφοφορία που απέβη άκαρπη αφού κανένας υποψήφιος δεν εκλέχθηκε παίρνοντας τα 2/3 του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων που ο νόμος απαιτεί.

Τοποθετηθήκαμε λοιπόν και είπαμε πως η δεύτερη προβλεπόμενη ψηφοφορία θα έπρεπε να γίνει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, καθώς ο νόμος το προβλέπει, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την απαιτούμενη σύγκλιση. Πριν όμως την δεύτερη ψηφοφορία και αφού από την πλειοψηφία αποφασίστηκε να γίνει στην ίδια συνεδρίαση, μας γνωστοποιήθηκε ατύπως ότι υπήρξε αποκλεισμός και χωρίς καμιά ενημέρωση μιας ακόμη υποψηφιότητας ,της κ. Κωνσταντινίδου, που κατέθεσε τα απαιτούμενα έγγραφα ηλεκτρονικά. Προφανώς η ψηφοφορία από εκείνη τη στιγμή και μετά καθίσταται παντελώς άκυρη και άμεσα νομικά και ηθικά διαβλητή. Όμως αναδείχθηκε μια μεγάλη αλήθεια. Ότι η Δημοτική Αρχή επιχείρησε και τα κατάφερε με τεχνάσματα κακής ποιότητας, να μην εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη.

Κι αυτό γιατί δεν θέλει κανέναν που μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα και αντικειμενικά στα <<πόδια>> της , ώστε η Δημοτική Αρχή να κάνει χωρίς έλεγχο ότι θέλει, έχοντας πιθανόν παράλληλα και τις << πλάτες>> <<θεσμών>> και <<αρχών>>. Το δεύτερο που αναδείχθηκε περίτρανα είναι η ισχυρή εξάρτησή της από το κόμμα της Ν.Δ καθώς ο πρώτος σε ψήφους των υποψηφίων διατηρεί ισχυρούς δεσμούς, ως υποψήφιος βουλευτής , με το συγκεκριμένο κόμμα. Το τρίτο που αναδείχθηκε είναι το ρήγμα που αρχίζει να διαφαίνεται, με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, στο εσωτερικό της πλειοψηφίας με την παράλληλη ύπαρξη δυο ίσως και περισσότερων ομάδων» τόνιζε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.