Το παραβάν της ευθύνης

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σούλα Μπαρζιώκα σε συνέντευξή της στην TRT κάλεσε τους πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη για το μέλλον της χώρας. «Οι κάλπες ανοίγουν μέσα σε ένα κλίμα τεχνητής πόλωσης, στην πιο σύντομη προεκλογική περίοδο που έζησε η χώρα στην ιστορία της.

Οι εκλογές όμως είναι κομβικές, στρατηγικές. Η τεχνητή τυφλή πόλωση μεσαίου επιπέδου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οφείλεται στο εκλογικό σύστημα, στο γεγονός ότι από αδράνεια προβλέπεται ένα πολύ μεγάλο μπόνους 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, ακόμη κι αν κινείται σε μεσαία εκλογικά επίπεδα, ακόμη κι αν είναι μόλις μία ψήφο μπροστά.

Αλλά κατά βάθος αυτή η τυφλή μετωπική πόλωση, είναι σύγκρουση ανάμεσα σε δύο αδιέξοδες πολιτικές. Η ΝΔ εκφράζει, την πολιτική του άγαρμπου και αναποτελεσματικού τελικά εκφοβισμού, «εάν δεν είμαι εγώ η χώρα καταστράφηκε», δήλωσε.
Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πολιτική ενός αφελούς και κουτοπόνηρου εφησυχασμού, που προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα, να εξωραΐσει την κατάσταση, να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις.

«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε τραβήξει κόκκινες γραμμές και προς τη μια και προς την άλλη από τις δύο αυτές αντιλήψεις.
Εμείς αντιτάσσουμε την πολιτική της αλήθειας και λέμε: Η χώρα πρέπει να βγεί από τις κάλπες ακέραιη, ολόκληρη, ασφαλής, με τις τράπεζες να λειτουργούν, με την οικονομία να αναπτύσσεται, με τη διαπραγμάτευση ένα βήμα πριν το κλείσιμό της. Την Κυριακή, με αυτό το σκεπτικό, ο κάθε πολίτης ατομικά έχοντας ακέραια την ευθύνη για την πορεία της πατρίδας, αποφασίζει και κρίνει που θα πάμε», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.