«Άλλη μια ευκαιρία για την χώρα θα πάει χαμένη»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαρχής τοποθετηθεί υπέρ του Ταμείου, ως βήμα για έναν μηχανισμό στήριξης της βιώσιμης ανάπτυξης και της μείωσης των ανισοτήτων. Δυστυχώς με το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, άλλη μία ευκαιρία για την χώρα, θα πάει χαμένη. Ο τρόπος που η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει τη δομή της υλοποίησης του ελληνικού σχεδίου, χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, είναι πασιφανές ότι αφορά τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, δεν ωφελεί τους εργαζόμενους, που αντιθέτως θα υποστούν μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, απλήρωτα 10ωρα και μείωση μισθών.

Περιγράφετε ένα μοντέλο, βασισμένο στην έκθεση Πισσαρίδη, που αποδεδειγμένα δεν λειτούργησε στο παρελθόν. Η πρόταση της Κυβέρνησης αφήνει εκτός χρηματοδότησης τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αντιμέτωπους με τα Πανδημικά χρέη και το νέο πτωχευτικό κώδικα, ενώ την ίδια ώρα χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, δίνουν χρηματοδότηση για κοινωνικές δομές, στεγαστικά προγράμματα ενώ ενισχύουν και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κάθε κρίση παράγει το ερώτημα ποιές ανάγκες πρέπει να καλύψει ένα Εθνικό Σχέδιο, αλλά η εμπειρία της προηγούμενης δεκαετίας θα έπρεπε να μας κάνει πιο σοφούς/ες. Η Κυβέρνηση δεν θέλησε ποτέ να μπει στη συζήτηση για αύξηση των δαπανών σε κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία, η Παιδεία, αντίθετα, επιχειρεί μία ολομέτωπη επίθεση σε βασικούς τομείς του Κοινωνικού Κράτους.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, για την διαχείριση των πόρων του Ταμείου, έρχεται ν’ απαντήσει ακριβώς στη μείωση των ανισοτήτων. Το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ + έχει στόχο τη διάχυση του οικονομικού οφέλους στην κοινωνία με ταυτόχρονη αποφυγή κάθε αποκλεισμού για την ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιφερειών της χώρας» επισημαίνει η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.