Χρειαζόμαστε συστηματική ψυχοθεραπεία

Η Βουλή που ορκίστηκε μόλις προχθές, ολοκλήρωσε την σύντομη θητεία της, αφού κανένα κόμμα δεν είχε την πλειοψηφία και έτσι διαλύθηκε. Αυτό που εισέπραξα από την διαδικασία, είναι ότι η ορκωμοσία παρέπεμπε σε ντεφιλέ μόδας ή σε καλλιτεχνικά βραβεία, όπου οι κυρίες ντύνονται για να εντυπωσιάσουν, άγνωστο ποιους, αφού εντός του Κοινοβουλίου η είσοδος είναι περιορισμένη και κατά κύριο λόγο σε συγγενείς των Βουλευτών. Το πρόσωπο που με εντυπωσίασε πραγματικά περισσότερο ήταν η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογιού η οποία φορούσε ένα πραγματικά αποκαλυπτικό σκούρο μπλε φόρεμα, το οποίο μαγνήτισε τα βλέμματα των φωτογράφων που την απαθανάτισαν “κατα ριπάς”. Εξίσου αποκαλυπτική ήταν και η μοναδική ομιλία της που είχα παρακολουθήσει, κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία, όπου η κα Μονογιού κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής διάβαζε τον λόγο της κάνοντας απανωτά λάθη. Πολλαπλώς αποκαλυπτική λοιπόν η κα Μονογιού, κυρίως ως προς τα κριτήρια του εκλογικού σώματος, του λαού δηλαδή ο οποίος είναι “σοφός” κατά πολλούς.

Βέλη
Το λέω αυτό, με αφορμή τα βέλη που δέχθηκε ο Νίκος Ξυδάκης, όταν έκανε λόγο για σύνδρομο της Στοκχόλμης από το οποίο πάσχει ο ελληνικός λαός για να φέρει αυτό το αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές. Η άποψή μου είναι ότι ο λαός χρειάζεται συστηματική ψυχοθεραπεία για να καταλάβουμε από ποια ταπεινά και μη ένστικτα κινητοποιείται και ψηφίζει αυτούς που ψηφίζει.

Επιστήμονας
Και εδώ φτάνουμε στο προκείμενο, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, αδυνατώντας να επιστρατεύσει ομάδες ψυχιάτρων, κάνει το απολύτως ορθό, έστω και καθυστερημένα. Τι δηλαδή; Προσλαμβάνει έναν έμπειρο πολιτικό επιστήμονα, έναν διακεκριμένο καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον Νίκο Μαραντζίδη για να βοηθήσει στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος. Και του την “πέφτουνε” διάφοροι από αριστερά και δεξιά για την αριστεροσύνη του Μαραντζίδη. Μα δεν κατάλαβαν τίποτα απολύτως ορισμένοι, για τον τρόπο που πολιτεύτηκε το κόμμα μέχρι σήμερα και τα λάθη που έκανε που τον οδήγησαν στην οδυνηρή ήττα της 21ης Μαΐου. Όταν ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν επιστρατεύσει ομάδες τεχνοκρατών και εταιριών που εξειδικεύονται στην πολιτική επικοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγαινε με τον Βερναρδάκη και την VoXpop διενεργώντας δημοσκοπήσεις του ποδαριού που είχαν ως αποτέλεσμα και το 2019 να εκπλαγούν κάποιοι με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν το όχημα έχει πρόβλημα, το πας σε μηχανικό αυτοκινήτου. Όταν το κόμμα έχει πρόβλημα, καλείς τους πολιτικούς επιστήμονες όπως ο Μαραντζίδης, ο οποίος θα σε συμβουλεύσει για την τακτική και τη στρατηγική, όχι την ιδεολογία. Άλλωστε όταν έχεις εντάξει τον πρ. κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή, τον Ευάγγελο Αντώναρο, δεν μπορείς να εστιάζεις στην ιδεολογία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.