Δεν έμαθαν από τα παθήματα

Τη δική του άποψη, με αφορμή το σχόλιο που δημοσίευε χθες η στήλη με τις σκέψεις του Γιάννη Αναστασίου, εκφράζει και ο επίσης πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, Αντώνης Πολίτης. Όπως έγραψε, απαντώντας ουσιαστικά στον κ. Αναστασίου « Εγώ δεν έχω αγωνία συμμετοχής γενικά, γιατί αν δεν θέλουν τους εθελοντές – μαχητές αυτοκτονίας που “βγάλαν δουλειά”, το πρόβλημα δεν είναι πως θα νιώσουμε, αλλά ότι ως διαχειριστές μιας κατάστασης πρέπει να νιώσουν λίγοι. Ως εθελοντής λοιπόν στην ιστορία του 2015 και χωρίς οφίτσια δεν θα νιώσω ότι δεν με καλοδέχονται αλλά ότι ακόμα οι διαχειριστές της κατάστασης δεν έμαθαν από τα παθήματα. Και εφόσον η παράταξη είναι σπίτι μας που κάποιοι το διαχειρίζονται όμως, θα κάνουμε υπομονή από αυτή που όλα αυτά τα χρόνια μάθαμε να κάνουμε για το καλό της Παράταξης, βλέποντας το σπίτι να μη σηκώνει δεύτερο όροφο.

Το δεύτερο σημείο που διαφωνώ είναι η χρήση του όρου επικεφαλής διότι από τη μία πρόκειται για ρόλο μη μόνιμο και από την άλλη έχει εσάνς από τα παλιά, δηλαδή το κυνήγι των οφίτσιων. Επικεφαλής ψηφοδελτίου υφίσταται από την κατάρτιση του μέχρι και την επομένη των εκλογών μόνο όταν αυτές γίνονται με λίστα. Που και πάλι δεν είναι επικεφαλής ούτε των άλλων υποψηφίων, ούτε της παράταξης στο Νομό, είναι ο πρώτος προτεινόμενος του κόμματος για τον κάθε Νομό. Αυτό νομίζω εγώ….

Την επόμενη μέρα είναι ή βουλευτής ή απλά στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο με στόχο να εκλέξει το κόμμα βουλευτές όσους περισσότερους μπορεί ανάλογα με τη σειρά κατάταξης. Αλλιώς θα υπήρχε και αναπληρωτής επικεφαλής. Αν πάλι το βλέπεις αλλιώς , εγώ προφανώς και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Τώρα η γενική διαφωνία μου είναι στη τελευταία παράγραφο. Όσο μάχη έχω δώσει και με προσωπικό κόστος, όπως και εσύ αντίστοιχα και πολλοί άλλοι για την επιβίωση της Παράταξης και την δημιουργία πολιτικής προοπτικής για το μέλλον, άλλο τόσο και διπλά δεν πρόκειται να προσυπογράψω το αίτημα να αναλάβουν πρωτοβουλίες η Πρόεδρος ή όποιος άλλος. Ας πάνε να χτίσουν το μέλλον του κόμματος και της παράταξης με ότι υλικά θέλουν. Χαζοί δεν είναι θέλω να πω και ξέρουν ότι υπάρχουμε και εμείς. Προφανώς όμως έχουν θέσει στόχο να μαζέψουν δυνάμεις με προσωπικότητες που είχαν ψηφοφόρους από τα παλιά και τώρα οι ψηφοφόροι αυτοί είναι στο ΣΥΡΙΖΑ ή κάπου αλλού. Θέλουν να συμβολίσουν δηλαδή το ΠΑΣΟΚ του ’80, του ’90, του 2000 ή και του 2010. Τιμώ με περηφάνια όλες τις εποχές, αλλά νομίζω ότι όσοι μείναν και βάλαν πλάτη από το 2012 και μετά ανήκουν σε άλλη εποχή και έχουν τελείως διαφορετικό προφίλ στη κοινωνία. Άρα εφόσον ξαναλέω χαζοί δεν είναι, πρόκειται για ζήτημα τρόπου διαχείρισης. Και όταν αυτός είναι εκ της γενέσεως λάθος, καμιά λογικότατη πρωτοβουλία δεν μπορεί να διορθώσει τις λάθος αντιλήψεις. Χρειάζονται όπως φαίνεται οι διαχειριστές μας επιπλέον μαθήματα για να “στρώσουν” τελείως. Εμείς καλό είναι να υπομείνουμε με σεβασμό τα κακώς κείμενα, αλλά να τα επισημαίνουμε ανοιχτά και μπράβο που το έθεσες ως ζήτημα και να δούμε πότε θα καταλάβουν ότι από το νικηφόρο 81 πέρασαν 36 ολόκληρα χρόνια. Δεν μιλάω ως σωτήρας του χώρου, αλλά εφόσον δεν είμαι μέρος του προβλήματος του νομίζω πως αποτελώ ένα γρανάζι από τα πολλά που θα βάλουν και πάλι μπροστά τη μηχανή , ώστε να έρθει η πολυπόθητη λύση του προβλήματος μας ως κόμμα και ως παράταξη ευρύτερα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.