«Έτσι και μόνο με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οσμών στην πόλη του Βόλου»

«Δεν έδειξαν «ένοχες» βιομηχανίες οι μελέτες που έγιναν για τον εντοπισμό των οσμών σε έξι βιομηχανίες μεγάλης παραγωγικής δυναμικότητας (ΑΓΕΤ και πέντε ακόμη δυτικά του Βόλου), οι οποίες, κάτω από συγκεκριμένες μετεωρολογικές συνθήκες, μπορούν να συνεισφέρουν στην δυσοσμία στο Πολεοδομικό Συγκρότημα κατά 5%>> Κατόπιν τούτων και δοθέντων των προαναφερομένων αποτελεσμάτων και για την αντιμετώπιση συνεπώς της δυσοσμίας που επικρατεί στην πόλη και που ΔΕΝ προέρχεται από Βιομηχανική δραστηριότητα προτείνω να :

1) Απαγορεύεται γενικά η χρήση φασιόλων προς ελάττωση του αερισμού των κατοίκων της περιοχής.
2) Η χρήση φακής να επιτρέπεται μόνον τις ημέρες που δεν φυσά βορειοδυτικός άνεμος.
3) Το αδίκημα της βρώσης φασιόλων του είδους “γίγαντες” και ιδιαιτέρως των ψημένων μετά τον βρασμό τους πλέον δεν αποτελεί πλημμέλημα αλλά κακουργηματική πράξη.
4) Κάθε ατομική δραστηριότητα βιολογικής εκκένωσης σε ιδιωτικούς χώρους αποχωρητηρίων ή λουτρών, που δεν συνοδεύεται από ταυτόχρονη κατάπτωση αποθηκευμένου νερού σε πιστοποιημένου τύπου πορσελάνη (καζανάκι), τιμωρείται με δίωξη επιφέρουσα την ποινή της καθείρξεως.
5) Πάσα ήτις ή Πάς όστις, περιπατώντας αερίζεται εντός σχεδίου πόλης δέον όπως παρατηρείται από ελεγκτικά όργανα επί αδικήματος αναρμόστου συμπεριφοράς και ρύπανσης του αερίου περιβάλλοντος.
6) Επιβάλλεται πλέον Ιχνηλάτηση οσμής προς ανακάλυψη και ανάδειξη αεριζομένου πρωταιτίου οργανισμού εντός καταστήματος, με σκοπό την δημόσια διαπόμπευσή του. Δια τον σκοπόν αυτόν να ιδρυθούν ειδικές δυνάμεις αναγνώρισης πισινών και ιχνηλάτησης, με σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης υδροθειακής σύνθεσης ή προσομοιαζουσών αυτής οσμών.
7) Εφιστάται η προσοχή όλων για την πιστή τήρηση των παραπάνω μέτρων επί ποινή εξοστρακισμού στην Καστοριά , πόλη παραγωγής φασιόλων και άλλων οσπρίων ,βασικό πρωτογενές αίτιο ρύπανσης της αέριας ατμόσφαιρας του Πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Έτσι και μόνο με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οσμών στην πόλη του Βόλου αφού οι οσμές , σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ούτε επικίνδυνες είναι, ούτε τοξικές αλλά κυρίως δεν προέρχονται από Βιομηχανίες που εξετάστηκαν ως πιθανοί πρόξενοι οσμής. Κι απόμειναν ως αίτια μόνον και αποκλειστικά τα όργανα αερισμού των κατοίκων του τόπου αυτού. Μέχρι να καταλάβουν την αξία και την δύναμή τους και να αεριστούν τόσο δυνατά που το ωστικό κύμα και η οσμή θα πάρει αμπάριζα όλους όσους τους περνούν για ηλίθιους» έλεγε, με καυστική διάθεση, ο κ. Κώστας Γαργάλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.