Φοβάται

Η υπόθεση Βαξεβανόπουλου – Μπέου ανέδειξε αυτό που αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο για τον Δήμαρχο Βόλου. Ποιος είναι αυτός; Μα, οι ενεργοί πολίτες και τα κινήματα τα οποία δεν έχει καταφέρει να χειραγωγήσει, όπως κάνει τόσο αποτελεσματικά με ορισμένα τοπικά ΜΜΕ. Βλέπετε υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι αντιστέκονται στις επιδιώξεις του και στην αυταρχική του συμπεριφορά. Δεν είναι όλοι κουτσαβάκια να τους κάνει πλάκα, όπως πήγε να κάνει στον Μαργαρίτη Πατσιαντά, ο οποίος όντας μάρτυρας στην υπόθεση που εκδικάστηκε προχθές, αρνήθηκε να πιει τσίπουρο με τον Δήμαρχο.

Ο Μπέος βέβαια αδυνατεί να αποδεχθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα σοβαροί και εγγράμματοι, που αρνούνται να συγχρωτιστούν μαζί του, διότι τα τελευταία χρόνια νιώθει ευρέως αποδεκτός, τόσο από την λούμπεν πλευρά της πόλης όσο και από τους μεγαλοπρεπείς αστούς. Τα κινήματα αποτελούν μεγάλη απειλή για τον Μπέο, ενόψει και της προεκλογικής περιόδου και γι’ αυτό με την γνωστή μέθοδο της τρομοκρατίας και της δικομανίας που τον διακατέχει προσπαθεί να εκφοβίσει κάθε φωνή και πολίτη που δεν ακολουθεί τα δικά του πρότυπα. Αντί να ζητήσει συγγνώμη για όσα προσχηματικά έκανε που απέδειξαν ότι είναι ένας απλός πολιτικός γελωτοποιός, προσπάθησε να «βγει» και από πάνω κάνοντας τον καμπόσο.

Ποιος να θυμάται άλλωστε ότι ήταν λίγες ημέρες πριν από το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της «παρεούλας» της Επιτροπής Πολιτών Βόλου, που πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο, θορυβημένος από τις αντιδράσεις του κόσμου, για να καταθέσει (υποτίθεται) αγωγή κατά της ΑΓΕΤ Ηρακλής ζητώντας αποζημίωση 500 εκ. ευρώ για ρύπανση της πόλης. Κάτι που φυσικά δεν έκανε εκείνη τη μέρα, αλλά μήνες αργότερα και μάλιστα υπό την πίεση της δημοσίευσης των δικογράφων πάλι από την Επιτροπή Πολιτών και τα κινήματα που σήμερα θεωρεί «παρεούλα» και «γραφικούς». Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω εδώ, αφού ετοιμάζουμε ένα ωραίο αφιέρωμα και ξεχωριστό απολογισμό για τα έργα και τις ημέρες του Μπέου στην πόλη (λίγη διαφορετικό από αυτόν που έκανε στο Αχίλλειο) όπου θα αναφερθούμε σε όλα αυτά που τον καθιστούν επικίνδυνο για το μέλλον αυτής της πόλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.