Η καταστροφή ενός χώρου δεν είναι πρόοδος

«Για την Καραμπατζάκη πάλι ο λόγος. Η καταστροφή ενός χώρου δεν είναι πρόοδος. Είναι ευθεία υποχώρηση στο χθες και αδήλωτη εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων. Δεν επεκτείνω όμως παραπάνω αυτή τη σκέψη. Το πολύ προχωρημένο για την εποχή του ,αλλά και σήμερα, παράδειγμα- υπόδειγμα σχεδιασμού πόλης και κυκλοφορίας που επιλέχθηκε από τον Δήμο Νέας Ιωνίας επί Δημαρχίας Φούσκη πρέπει να επεκταθεί σ’ όλη την πόλη του Βόλου. Και επειδή η φασίζουσα Δημοτική Αρχή χρησιμοποιεί κατά παράδοση το λαϊκισμό και την ψεύτικη ρητορεία τούτο έχω να πω.

Η λογική του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα με έβρισκε και εξακολουθεί να με βρίσκει πάντα στην απέναντι πλευρά. Και άρα απόψεις που διατυπώνονται πονηρά και δήθεν επιχειρηματολογώντας, γιατί οι κάτοικοι της Καραμπατζάκη να έχουν ένα ανθρώπινο περιβάλλον και οι κάτοικοι της απέναντι οδού Ζάχου να μην διαθέτουν απαντώ. Ναι να διαμορφώσουμε ανάλογο περιβάλλον κι εκεί. Και σ’ όλη την πόλη αλλάζοντας τη μορφή της και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής σ’ αυτή. Κι ώσπου να το κάνουμε αυτό ας δώσουμε τη δυνατότητα και σ’ εκείνους τους κατοίκους να χαρούν του διπλανούς τους και ήδη ανθρώπινους χώρους. Γιατί η πόλη σχεδιάζεται για να υπηρετήσει τον άνθρωπο. Όπως και το παντός τύπου όχημα σχεδιάζεται για να υπηρετήσει επίσης τον άνθρωπο. Κι αν δεχόμαστε αυτή τη βασική αρχή τότε θα βρούμε όλες τις απαντήσεις που χρειάζονται για να κυκλοφορούν άνθρωποι και οχήματα με ευκολία και σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Το μόνο που θέλει είναι απόφαση, καλή και συνολική μελέτη του κυκλοφοριακού, όχι τρέλες και αποσπασματικές προσεγγίσεις, αποπεράτωση του περιφερειακού με ενημέρωση ως προς την χρήση του και βέβαια παράλληλες αστικές αναπλάσεις περιοχών της πόλης.

Κάτι που αποφεύγει σαν τον διάολο με το λιβάνι η Δημοτική Αρχή γιατί είναι άσχετη αλλά και εχθρική απέναντι σ’ αυτό. Και είναι εχθρική ακριβώς επειδή είναι άσχετη. Δεν μπορεί να αρθρώσει σοβαρό επιχείρημα καθώς ανασύρει μελέτες φαντάσματα του παρελθόντος και φοβάται τελικά τον ίδιο της τον εαυτό στη σύγκρισή του με τον απλό σκεπτόμενο πολίτη. Και κοντά στη Δημοτική Αρχή κι εκείνοι που αβασάνιστα αποδέχονται την αρχή του διχασμού της πόλης, της εύκολης αλλά καταστροφικής λύσης αλλά και της λαϊκιστικής και αδιέξοδης πολιτικής της» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Κώστας Γαργάλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.