«Κουράγιο και δύναμη σε όλους»

«Στην αυγή της νέας χρόνιας, σε σχέση με παλαιότερα χρόνια, υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα, εικόνες, καταστάσεις που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας, λόγω της πανδημικής κρίσης. Υπάρχουν όμως και στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε. Βγάλαμε συμπεράσματα που πρέπει να γίνουν στοιχήματα για τη νέα χρονιά. Πιστεύω πως παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, παρά το γεγονός πως πολλές φορές οι πολίτες αφέθηκαν μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα με τις συνέπειες τις πανδημίας, το μεγάλο μας κέρδος, η συλλογική μας κατάκτηση ήταν το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και αντοχής. Οι άνθρωποι που αναδείχτηκαν μέσα από τη διαχείριση των πολλαπλών κρίσεων της χρονιάς που πέρασε.

Οι υγειονομικοί επιστήμονες, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, το προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας, ο κόσμος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι καταστηματάρχες της εστίασης, οι έμποροι, οι ξενοδόχοι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι άνθρωποι των σωμάτων ασφαλείας, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου, οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών, οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι του μόχθου, είναι τα πρόσωπα της χρονιάς που πέρασε, αλλά και αυτοί που πρέπει να αναγνωριστούν και να τιμηθούν τη νέα χρόνια όχι μόνο ηθικά, αλλά επιτέλους και υλικά. Είναι οι άνθρωποι που έβαλαν πλάτη ώστε να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν καλύτερα οι φοβερές δυσκολίες που δημιούργησε αυτή η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, στη δημόσια υγεία, στην οικονομία, στην εκπαίδευση, στην εργασία.

Κουράγιο και γρήγορη ανάρρωση στους ανθρώπους που δίνουν μέσα στις ΜΕΘ τη μάχη για τη ζωή τους και σε όσους νοσούν. Κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους που προσπαθούν να τους σώσουν. Κουράγιο και δύναμη σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Κουράγιο και δύναμη σε όσους παλεύουν στη σκληρή καθημερινότητα για την επιβίωση. Θέλω να απευθυνθώ σε όλους και όλες εσάς και να ευχηθώ από καρδιάς να έχουμε όλοι συλλογικά και ατομικά μια καλύτερη χρονιά. Με υγεία πάντα και πάνω από όλα, με ευημερία, οικογενειακή και εργασιακή γαλήνη. Δεν μπορεί να είναι κανονικότητα η απώλεια και η ανέχεια. Εύχομαι ολόψυχα το 2022 να είναι έτος μιας νέας αρχής σε όλα» το μήνυμα του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξανδρου Μεικόπουλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.