«Λίγη αυτοκριτική για λάθη και αδυναμίες των τοπικών οργάνων δε βλάπτει»

Τα τοπικά κομματικά όργανα καλεί να κάνουν την αυτοκριτική τους, αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις αδυναμίες που οδήγησαν στην ήττα στις δημοτικές εκλογές, καλεί ο γιατρός, κ. Μιχάλης Μεικόπουλος. Σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει « Το τελευταίο διάστημα σε τοπικό επίπεδο στο επίκεντρο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα εκλογικά αποτελέσματα. Σημαντική ήττα στις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές, ήττα στις βουλευτικές χωρίς να λάβει στρατηγικές διαστάσεις όπως ήθελε η ΝΔ, λαμβάνοντας ένα αξιοσημείωτο ποσοστό, που και αυτό πρέπει να προβληματίσει.

Τι να κάνουμε
Δουλειά οργανωμένη ,συλλογική ,χωρίς παρέες και προσωπικές σχέσεις.

Να αναδειχθούν νέοι άνθρωποι.

Πλατύ δημοκρατικό προοδευτικό πρόσταγμα με κοινωνικές ρίζες στους θεσμούς της αυτοδιοίκησης στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Μαζί με όλους τους πολίτες χωρίς προκαταλήψεις, που από διαφορετικές πολιτικές και κομματικές διαδρομές με τη εκλογική τους συμπεριφορά και τον αγώνα τους, δημιούργησαν, από ένα μικρό κόμμα της αριστεράς τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ του 35% και πιστεύουν στην αλληλεγγύη ,τη κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, τη διαφάνεια και το σύγχρονο ευρωπαϊκό προοδευτικό προσανατολισμό της χώρας
Χωρίς συνιστώσες, τάσεις ,εκπροσώπους τάσεων που θα πρέπει να γίνεται συνεννόηση, επιλεκτικές σχέσεις. Ενιαίος πολιτικός οργανισμός με ενεργητική συμμετοχή των μελών με κάθε τρόπο, σε όλες τις αποφάσεις και τις δράσεις.

Έχοντας στα θετικά τη προσωπικότητα, τη δημοφιλία, το κύρος, τη μετριοπάθεια και το δυναμισμό του Αλέξη Τσίπρα.
Δίπλα στους πολλούς ,την κοινωνική πλειοψηφία των μη προνομιούχων ,υπερασπίζοντας τις κατακτήσεις και ότι θετικό έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παλεύοντας για τη μη εξάπλωση της ακραίας νεοφιλελεύθερης λογικής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τέλος λίγη αυτοκριτική για λάθη και αδυναμίες των τοπικών οργάνων έστω και καθυστερημένα δε βλάπτει. Δε φταίνε μόνο οι άλλοι. Η επιλογή του προσώπου του υποψήφιου δημάρχου για τη πόλη, όλοι γνωρίζουμε πως και πότε ήρθε, αφού είχαν αποκλεισθεί πρόσωπα με ενδεχόμενη ενωτική λογική και από λάθη πολλών πλευρών δεν έγιναν αποδεκτά και αφού παρέλασαν ονόματα υποψηφίων δημάρχων ουκ ολίγα .Η δημοτική κίνηση με δεκάδες νέα και αξιόλογα πρόσωπα μαζί με τον Ιάσονα Αποστολάκη, εργάσθηκε, αγωνίσθηκε με δυναμισμό και συλλογικότητα για μια διαφορετική αυτοδιοικητική πολιτική στη πόλη. Προσπάθησε όσο μπορούσε σε ένα τόσο δύσκολο κλίμα και με ελάχιστη βοήθεια. Όμως θα έπρεπε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να συγκληθεί η αυτοδιοικητική παράταξη , τα εκατοντάδες νέα πρόσωπα ,να γίνει διάλογος ,αποτίμηση αποτελεσμάτων, αυτοκριτική και προγραμματισμός. Αφού πέρασε το καλοκαίρι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ απολογισμό για τη δημοτική παράταξη. Στη δημοκρατία το αποτέλεσμα είναι σεβαστό, η πλειοψηφία της πόλης έδωσε εκ νέου την εμπιστοσύνη της στη τωρινή δημοτική αρχή και η επιλογή της ενωτικής αντιπολίτευσης είναι μονόδρομος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίος προοδευτικός δημοκρατικός βαθειά ριζωμένος στη κοινωνία και στη νεολαία, θα αποτελέσει ασπίδα απέναντι στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και εκ νέου εναλλακτική προοδευτική λύση για τη πατρίδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.