«Μας χλευάζουν και μας λένε να κάνουμε υπομονή»

«Όλοι μας έχουμε μπει σε διαδικασίες ανοίγματος με κόστος τρομερό για τα μικρά μας καταλύματα , μιας και τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα (πλην λιγοστών εξαιρέσεων) που αφορούν και τους «μεγάλους» και τους «μικρούς» είναι ίδια. Μας ενημερώνουν πως δεν θα ανοίξουμε 1η Ιούνη αλλά 15, παρόλο που είμαστε 12μηνα Μη Κύρια καταλύματα, με αποτέλεσμα να χάνουμε και το 3ήμερο του Αγ.Πνεύματος. Στο υπουργείο μας χλευάζουν για το πως κάνουμε έτσι για 15 μέρες ακόμη «Υπομονή» αλλά λογικά δεν ξέρουν τι σημαίνει να πληρώνουν ΕΦΚΑ για 12 μήνες ενώ λειτουργούν 4 ή 5, δεν πληρώνουν ΟΤΕ – ΔΕΗ σε κλειστές επιχειρήσεις, δεν έχουν άγχος για την μη αποπληρωμή δανείων, ενοικίων, ρυθμίσεων σε ΟΤΑ, Εφορία κτλ., δεν τους λέει τίποτα ότι για να τα βγάλουμε πέρα δουλεύει μια ολόκληρη οικογένεια 10-12 ώρες την μέρα. Δεν τους λέει τίποτα πως ντρεπόμαστε να κοιτάξουμε στα μάτια το προσωπικό μας και να του πούμε πως δυστυχώς δεν μας είναι αναγκαίοι για την φετινή σεζόν.

Και όλα αυτά γιατί: Είναι πιο ασφαλές να είναι 200 άτομα σε ένα αεροπλάνο και όχι 2-3 σε ένα δωμάτιο 15τμ με αυτόνομο μπάνιο. Είναι πιο ασφαλές να καθαρίζουν 50 δωμάτια 3-4 καθαρίστριες και όχι 1 καθαρίστρια έξι δωμάτια. Είναι πιο ασφαλές να νοικιάζουν οι τουρίστες από διάφορες πλατφόρμες οι οποίες ελέγχονται από το υπουργείο οικονομικών και όχι από τους ιδιοκτήτες- κατόχους άδειας ΕΟΤ για το κατάλυμα τους. Είναι πιο ασφαλές να αφήνεις άνεργο το προσωπικό σου ή με περιορισμένα μεροκάματα από το να το απασχολείς με πλήρες ωράριο και αποδοχές. Είναι πιο ασφαλές άλλα να λες και άλλα να κάνεις. Είναι πιο ασφαλές να ζεις στην Αθήνα (στο κοινοβούλιο) και όχι σε ένα χωριό του Πηλίου, των Αγράφων, της Σκοπέλου χωρίς να περισυλλογίζεσαι το άγχος και την στενοχώρια του ντόπιου για το πως θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του αλλά και πόσο συνεπής είναι στην συμπεριφορά του γνωρίζοντας πως το ιατρικό κέντρο του χωριού/νησιού του έχει έναν γιατρό και καμιά υποδομή. Είναι πιο ασφαλές να είναι 10 4χρονα παιδάκια μαζί στον παιδικό σταθμό και όχι στο παραδοσιακό κατάλυμα του Πηλίου με 4 ξεχωριστές κατοικίες. Είναι πιο ασφαλές να τηρηθούν τα Υγειονομικά πρωτόκολλα από μονάδες του 1.000 τ.μ. έκταση και όχι από καταλύματα 100 τ.μ. .

Είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουν κάποιοι παράνομα και όχι όλοι σύννομα. Είναι πιο ασφαλές να γυμνάζονται τα 10χρονα σε κλειστούς χώρους άσκησης και ΚΔΑΠ και όχι να πάνε διακοπές το 3ήμερο με τους γονείς τους στον κοντινό ξενώνα της περιοχής τους γιατί μπούχτισαν βρε αδερφέ μέσα στο σπίτι τόσο καιρό. Για όλα αυτά και ακόμη τόσα «Απαιτούμε Άμεσα την Λειτουργία των Μη Κύριων Καταλυμάτων» επισημαίνει, γεμάτη αγωνία, η ιδιοκτήτρια μικρού 12μηνου καταλύματος στο Πήλιο, κ. Ηρώ Πρώια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.