«Μας κλέβουν τη ζωή μας»

Με αφορμή το αντεργατικό νομοσχέδιο, ο συμπολίτης εκπαιδευτικός, κ Μηνάς Χαραλαμπίδης επισημαίνει « Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό όν που σκέφτεται ,το μοναδικό όν που συνειδητοποιεί από νωρίς το θάνατο είτε πιστεύουμε στην εξέλιξη είτε σε κάποιο θεό. Μια αναπτυγμένη κοινωνία όπως αυτές που πιστεύουμε ότι είμαστε ,θα πρέπει να καλύψει τις βασικές ανάγκες όπως τροφή καθαρό νερό, καθαρός αέρας οικογένεια και στέγαση .Μετά ακολουθούν οι γνώσεις για την επιβίωσή του ,η ικανοποίηση των αισθήσεων του πχ μουσική(ακοή),θέατρο, σινεμά(όραση),φαντασία(βιβλίο)χορός(σώμα). Τέλος η απόλαυση της γης που ζούμε πχ η γνωριμία με άλλους τόπους ,με τη κουλτούρα άλλων ανθρώπων. Αντί για αυτά. Μας κλέβουν τη ζωή μας, μας χρησιμοποιούν σαν εξαρτήματα μιας παγκόσμιας μηχανής, σκέφτονται την υγεία μας μόνο για να είμαστε ικανοί στην εργασία, μας κοιμίζουν και ρίχνουν τις αντιστάσεις μας με τηλεόραση και διαδίκτυο μας βάζουν στο παιχνίδι της κατανάλωσης μας στύβουν και στα 67 ,70;

Θα μας απελευθερώσουν για να κάνουμε τη ζωάρα μας με μια χούφτα φάρμακα και με ιατρικές απαγορεύσεις. Μειώνουν τα χρήματα της εργασίας, αυξάνουν με πλάγιους τρόπους τις ώρες εργασίας, δίνουν επιδόματα αντί για συντάξεις. Ζούμε σε καθεστώς φόβου. πχ. δεν έχει χρήματα το κράτος, θα γίνει πόλεμος με τη Τουρκία, δεν μπορείς να διαδηλώνεις ελεύθερα …αγοράζουν όπλα και θα μας έχουν στο χέρι τους πολιτικά ,στρατιωτικά οικονομικά για 50 χρόνια…προσλαμβάνουν αστυνομικούς…μειώνουν τη δημοκρατία στο όνομά της.. ελέγχουν εφημερίδες, περιοδικά, τν, διαδίκτυο δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση πλουραλισμού. Χρειάζεται ένα άλλο κοινωνικό σύστημα.

Να ενδιαφερθεί για τον άνθρωπο σαν οντότητα, να μειώσει το χρόνο εργασίας να αυξήσει τις ώρες του ελεύθερου χρόνου δίνοντας τις δυνατότητες να φύγει από τη ζωή όταν γεράσει γεμάτος από καλές μνήμες. Φυσικά το άλλο σύστημα πρέπει να αφορά όλους τους ανθρώπους του πλανήτη με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων ,με έναν πλανήτη χωρίς ανθρωπογενή προβλήματα με ένα πλανήτη που θα εξασφαλίζει την επιβίωση όλων των συστημάτων ζωής απαραίτητη προϋπόθεση για την ισορροπία του. Ας ξεκινήσουμε…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.