«Μέτωπο» κατά της Νάνσυς Καπούλα για την προεδρία του ΤΕΕ

Δεν τους βγαίνουν όμως τα «κουκιά»

Αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύγκληση των εκλεγμένων από τις πρόσφατες εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου, παράρτημα Μαγνησίας, για την ανάδειξη του προεδρείου της Δ.Ε. και της αντιπροσωπείας.

Οι παρασκηνιακές κινήσεις είναι έντονες και σύμφωνα με πληροφορίες συγκροτείται ένα αντι-Καπουλικό μέτωπο, το οποίο φιλοδοξεί να πάρει την πλειοψηφία και να εκλέξει πρόεδρο, πράγμα που εκτιμάται από δύσκολο έως αδύνατο. Η μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Νάνσυ Καπούλα, έχει βγει πρώτη σε σταυρούς και έχει εκλέξει τα περισσότερα μέλη (21) από τους άλλους συνδυασμούς, αλλά προσπαθεί να αποτρέψει κάποιες συμμαχίες οι οποίες γίνουν θα ανατρέψουν τους συσχετισμούς των δυνάμεων.

Με 21 έδρες εκ των 46 εκλεγμένων και σε συνεργασία με στελέχη από το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπως Ιωάννα Καραμαργιού, η Νάνσυ Καπούλα αναδεικνύεται πρόεδρος. Μέχρι τώρα η Αναγέννηση Μηχανικών (8 έδρες), οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Μαγνησίας (5 έδρες) που αποφάσισαν να συνεργαστούν και ίσως ο Γ. Τσαλαπόρτας από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, μπορούν να φτάσουν έως και 15. Με δεδομένο ότι οι τρεις της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ ψηφίζουν τους εαυτούς τους, οι αδελφοί Γαργάλα, Γιώργος και Κώστας, που κατέβηκαν στις εκλογές ως «Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών», δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουν ψήφο στους Μπεικούς και τους συνεργαζόμενους «Αυτόνομους Μηχανικούς Μαγνησίας», ούτε οι δυο εκλεγμένες της Συνεργασίας Μηχανικών που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ εκ των οποίων η μία, Κυριακή Μύρικνα είναι και μέλος του κόμματος, το τοπίο στο ΤΕΕ είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να αλλάξει η πλειοψηφία που δόθηκε από τα μέλη του ΤΕΕ με 45,07% στο ψηφοδέλτιο της κ. Νάνσυς Καπούλα. Εκτός αν υπάρξει «Δούρειος Ίππος» στους εκλεγμένους με την Νάνσυ Καπούλα, που οι πληροφορίες τον αποκλείουν παντελώς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.