Μη υποχρεωτικότητα ή αρνητισμός;

φωτο αρχείου

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και ζητούν να καταργηθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολίου, ώστε να επιστρέψουν στις εργασίες τους, οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκα και φυσικά ούτε τηρούσαν αποστάσεις.

Είναι άλλο να μην επιθυμούν την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και άλλο να φαίνονται ως αρνητές αυτού και των μέτρων προφύλαξης. Μεγαλύτερη δε εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός πως τόσο ο πρόεδρος των εργαζομένων όσο και των γιατρών δεν είπαν τίποτα γι’ αυτό, δεν παρότρυναν έστω για τα μάτια του κόσμου τους υγειονομικούς να φορέσουν τη μάσκα τους, αλλά έβγαζαν λάβρους κατά της υποχρεωτικότητας.

Εκείνο δε που δεν μπορούσε να χωνευτεί με τίποτα, ακόμη και με δέκα κουτιά σόδες, είναι πως στη συγκέντρωση των υγειονομικών που είναι σε αναστολή εργασίας, βρέθηκαν άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει μια πολιτική ουσιαστικά κίνηση “αρνητών” της πανδημίας. Τι δουλειά είχαν αυτοί στη συγκέντρωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου; Γιατί κανείς δεν προφύλαξε τη συγκέντρωση;

Αυτές είναι οι αμφισημίες όμως,  που έχουν κάνει τον κόσμο να είναι δύσπιστος και αυτές είναι και τα συνδικαλιστικά ατοπήματα. Η πανδημία ήρθε να μας διδάξει πολλά και σε πολλούς τομείς, ας διδάξει λοιπόν και τους πάσης φύσεως και κλάδου συνδικαλιστές τι κάνουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι,  που εκπροσωπούν, ποτέ δεν στηρίζουν τις δράσεις, τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις.

Δημ. Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.