Μην αρχίζεις τη μουρμούρα…

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης.

«Μερικοί τρέφονται με τη γκρίνια. Είναι μήπως μέθοδος για να διατηρούν τη σιλουέτα τους; Αν είναι έτσι να την ακολουθήσω κι εγώ. Όσο να πεις έχω κάποια περιττά κιλά, ίσως γιατί διαθέτω γερό στομάχι . Αντέχω τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Με αφορμή λοιπόν τη συνεδρίαση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Άτυπης Επιτροπής για το Δικαστικό Μέγαρο πληκτρολόγιο ηλεκτρονικό έδωσε ρέστα στο Facebook! Ανακοίνωσε ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου αποφάσεις στην Άτυπη Επιτροπή; Ευθύνεται η Επιτροπή.

Θα επαναλειτουργήσει προσεχώς η Στέγη Ανηλίκων, στο οικόπεδο της οποίας υπάρχει προοπτική να κτιστεί Δικαστικό Μέγαρο; Δεν υπάρχει από το Υπουργείο πρόθεση ολοκλήρωσης του ήδη εγκαταλειφθέντος εδώ και πάνω από 10 χρόνια έργου της κατασκευής φυλακών στο Αιδίνι λόγω έλλειψης πόρων; Γι΄ αυτά τα δύο αποφάσισε η Επιτροπή, γράφει το πληκτρολόγιο. Βρε τι μαθαίνει κανείς περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της τέχνης, που λέγεται κριτική! Η ανακοίνωση απόφασης σε κάποιον σημαίνει συναπόφαση. Λέτε η Άτυπη Επιτροπή να φταίει και για το απολύτως τίποτα, που έκαναν για το πρόβλημα όλοι οι Υπουργοί Δικαιοσύνης από το 1996; Η Άτυπη Επιτροπή στην πρώτη συνεδρίασή της στις 27 Ιουλίου παρέδωσε στο Υπουργείο την έκθεση αξιολόγησης 7 οικοπέδων της λεγόμενης επιτροπής Μόσχου μεταξύ των οποίων και αυτά των φυλακών της οδού Μεταμορφώσεως και της Στέγης Ανηλίκων στη Ν. Ιωνία. Αν υποτεθεί ότι αποκλείονται τα δύο ιδιοκτησίας του Υπ. Δικαιοσύνης υπάρχουν άλλα 5, τα 3 από τα οποία είναι δημοτικά. Εξάλλου στο ίδιο οικόπεδο, 8 σχεδόν στρεμμάτων, θα μπορούσαν ενδεχομένως να λειτουργούν ταυτόχρονα χωρισμένα με φράχτη, τόσο η Στέγη Ανηλίκων, όσο και τα δικαστήρια, κάτι που θα τεθεί υπ’ όψη της υπηρεσίας του Υπουργείου Κτιριακές Υποδομές.

Πριν λοιπόν κάποιοι βιαστούν να γκρινιάξουν, ας έχουν υπόψη τα δύο θετικά της δεύτερης συνεδρίασης: 1) Ότι επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση του Υπ. Δικαιοσύνης και με τη νέα του ηγεσία για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου . 2) Ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αναζήτησης δωρεάν οικοπέδου.
Ο αγώνας για τη κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο είναι σαν τον Μαραθώνιο. Η διαδρομή είναι μεγάλη και ο αφέτης μόλις τώρα έδωσε το σήμα της εκκίνησης. Καιρός για γκρίνιες υπάρχει πολύς.
Γι’ αυτό όπως λέει και το λαϊκό άσμα :” Μην αρχίζεις τη μουρμούρα κι άκου πρώτα να σου πω…” έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαιτάνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.