Μήπως ήρθε η ώρα;

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα αποτελούν τα Parklets, που είναι πλατφόρμες οι οποίες μετατρέπουν μία ή περισσότερες θέσεις στάθμευσης οχημάτων σε πυρήνες κοινωνικοποίησης. Είναι ευρεία διαδεδομένες σε πολλές πόλεις του κόσμου και συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Επίσης γνωστά ως καθιστικό του δρόμου, τα Parklets είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ Δήμου, τοπικών επιχειρήσεων, γειτονιάς και κατοίκων. Καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή σχεδίαση που ενσωματώνει ένα καθιστικό, πυρήνες πρασίνου και πολλές φορές χώρο στάθμευσης ποδηλάτων, με σκοπό να προσφέρουν περισσότερο δημόσιο χώρο σε στενούς, πολυσύχναστους και εμπορικούς δρόμους της πόλης.
Όπως η κατασκευή τους προέρχεται από συνεργασίες έτσι και η συντήρησή τους προέρχεται από τη συνέργεια των ιδίων μελών. Οι τοπικοί εταίροι προγραμματίζουν τη συντήρηση και την καθαριότητα των Parklets και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν, ένα Parklet μπορεί να εγκατασταθεί και να διοικείται από την πόλη όπως ένα παραδοσιακό πάρκο ή δημόσιος χώρος. • «Δημόσιος χώρος σημαίνει κοινωνικοποίηση.
Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε με άλλο μάτι τις λέξεις ασφάλεια, συνεργασία, συνύπαρξη;» αναρωτιέται ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Ιάσονας Αποστολάκης.
ads

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.