«Να στελεχώσουν τα νοσοκομεία, αν δεν θέλουμε να γίνουμε Μπέργκαμο»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Από την πρώτη στιγμή, με την εμφάνιση της πανδημίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε καινοτόμες πρωτοβουλίες όπως η «καραντίνα μέσα στην καραντίνα», ανέπτυξε ψηφιακά εργαλεία όπως το βραβευμένο δωρεάν σύστημα τηλεϊατρικής σε συνεργασία με την εταιρία Dr. Button, ενεργοποίησε ένα ευρύ δίκτυο δωρητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οργάνωσε και πραγματοποιεί δωρεάν rapid test καθημερινά παντού στη Θεσσαλία, σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναδιαμόρφωσε γρήγορα τους διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, επενδύοντας:
-12,5 εκατομμύρια ευρώ, για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αποκλειστικά για τις ανάγκες αντιμετώπισης του covid-19 σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειες, το ΕΚΑΒ και το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και
-16 εκατομμύρια ευρώ για 549 προσλήψεις υγειονομικών με πλήρη μισθοδοτική και ασφαλιστική κάλυψη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι καθ’ υλην αρμόδιοι με δεδομένη την επιδεινούμενη πορεία της κατάστασης επιβάλλεται να στελεχώσουν τα νοσοκομεία, μετακίνηση προσωπικού από κέντρα Υγείας , ΙΚΑ προς τα νοσοκομεία, παροχή κινήτρων και χρημάτων για το εξουθενωμένο πια υγειονομικό προσωπικό , συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Αν δε θέλουμε να γίνουμε Bergamo.

Τέλος, οι κατέχοντες καίριες διοικητικές θέσεις σε μια τόσο νευραλγική στιγμή επιβάλλεται να επιδείξουν ταχύτητα, αντανακλαστικά, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Ευγνώμονες απέναντι σε όλους τους υγειονομικούς για την αέναη και φίλεργη προσφορά τους και την αξιοπρεπή στάση τους απέναντι σε ένα δυσθεώρητο και κλιμακούμενο πρόβλημα» τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.