«Να ξεκολλήσει η πόλη από τον βούρκο που βρίσκεται»

«Η αλλαγή σελίδας στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Βόλου και επιβάλλεται να γίνει για να ξεκολλήσει η πόλη από τον βούρκο που βρίσκεται, θα πραγματοποιηθεί μόνον όταν όσοι θέλουν αυτήν την αλλαγή (πρόσωπα και κομματικοί μηχανισμοί) κατανοήσουν και αποδεχθούν ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια μεγάλη και σημαντική αυτοδιοικητική ομάδα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις.

Τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν αυτήν την ομάδα θα πρέπει να είναι τα πλέον αξιόλογα, ασχέτως επαγγέλματος και κοινωνικής τάξης, και σεβαστά στην κοινωνία, χωρίς να ενδιαφέρει σε ποιον κομματικό χώρο ανήκουν ή δεν ανήκουν. Είναι αυτονόητο ότι αυτοί που θα συμμετάσχουν με την λογική της συστράτευσης σε αυτήν την προσπάθεια και θα συμβάλουν στην δημιουργία μιας νέας δημοτικής πρότασης θα πρέπει να είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν χρόνο από την προσωπική ,επαγγελματική ζωή τους, την ηρεμία τους κ.λ.π., και θα το πράξουν διότι αισθάνονται ότι δεν τους αξίζει η κατάσταση που επικρατεί και δεν αξίζει σε μια πόλη σαν τον Βόλο, η οποία ουσιαστικά τρέχει ολοταχώς προς τα πίσω, όταν άλλες πόλεις δίπλα μας συναντούν το δημιουργικό μέλλον τους. Σε πρώτο χρόνο δεν θα πρέπει να ενδιαφέρει ποιος θα είναι επικεφαλής αυτής της ομάδας και της προσπάθειας. Αυτός θα βρεθεί στην συνέχεια από τους συμμετέχοντες σε αυτήν την κίνηση, ως ο πλέον κατάλληλος και ικανός να τους εκπροσωπήσει. Τα κόμματα που θέλουν να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην συμμετάσχουν ενεργά σε αυτήν την κίνηση.

Η περίπτωση του Βόλου είναι πανελληνίως ιδιαίτερη και δεν αλλάζει με παρωχημένες στρατηγικές και νοοτροπίες των κομματικών μηχανισμών, όπως η δημιουργία αυτοδιοικητικής παράταξης με συνένωση των υποτιθέμενων δυνάμεων τους, όπως καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις, τοποθετώντας και κάποιον επικεφαλής κοινής αποδοχής ( είναι γνωστή η παροιμία «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξη το λαδόξυδο ;»).

Αυτές είναι λύσεις που θα έπρεπε οι κομματικοί μηχανισμοί να τις είχαν εφαρμόσει στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες αντιθέτως κατέβαζαν ξεχωριστά ψηφοδέλτια, που είχαν ως αποτέλεσμα την διάσπαση των δυνάμεων. Τώρα πλέον και η λύση της ένωσης των κομματικών δυνάμεων σε ένα αυτοδιοικητικό σχήμα είναι ξεπερασμένη από τα γεγονότα και τις πολιτικές καταστάσεις που παγιώθηκαν στον δήμο Βόλου.

Οφείλουν να κατανοήσουν όλοι ότι η μόνη λύση που θα ανατρέψει την αρρωστημένη κατάσταση της περίπτωσης του δήμου Βόλου είναι η λύση που θα προκύψει από την ίδια την κοινωνία και συγκεκριμένα από το τμήμα της που δεν ανέχεται πλέον την χυδαιότητα, την φαυλότητα και τον αυταρχισμό που επικρατεί. Επομένως η μόνη και ουσιαστική βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι κομματικοί μηχανισμοί σε τοπικό επίπεδο είναι αυτή την φορά να αφήσουν την κοινωνία να δημιουργήσει την αρμόζουσα για την περίσταση αυτοδιοικητική λύση και να την βοηθήσουν εκ του μακρόθεν να εξελιχθεί σε λύση με προοπτική νίκης. Όλα τα αλλά φαντάζουν συνταγές αποτυχίας» υποστηρίζει ο κ. Ευθύμης Τσάμης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.