«Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσουμε τις ζωές μας»

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έρχεται ως έσχατη -αλλά αναγκαία- πράξη για την προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν είναι εξαναγκασμός. Δεν συνοδεύεται από απολύσεις, ούτε από πειθαρχικές διώξεις στο Δημόσιο Τομέα. Ήδη αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν θεσπίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για κατηγορίες πολιτών. Ας μην ξεχνάμε, ότι η πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ των εμβολίων: το 60% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί ή κλείσει το ραντεβού του για εμβολιασμό.

Επτά μήνες μετά τους πρώτους εμβολιασμούς και με ένα νέο, πιθανό κύμα της πανδημίας προ των πυλών, ο εμβολιασμός όλων, αλλά ακόμα περισσότερο όσων εργάζονται στο χώρο της υγείας, είναι πράξη κοινωνικής ευθύνης. Βεβαίως, σε μία δημοκρατία υπάρχουν πάντα επιλογές, όπως υπάρχουν και επιπτώσεις. Όποιος δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, έχει τη δυνατότητα να επιμείνει στην επιλογή του, όμως θα πρέπει η επιλογή του αυτή να μην βλάπτει τους συνανθρώπους του. Έτσι, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε μονάδες υγείας ή φροντίδας ηλικιωμένων ή ΑμεΑ δεν θα μπορούν να παρέχουν εργασία και αντίστοιχα δεν θα τους καταβάλλεται αμοιβή.

Βέβαια, πιστεύω, ότι στον περισσότερο από ένα μήνα που απομένει και οι λίγοι υπολειπόμενοι υγειονομικοί του δημοσίου συστήματος υγείας θα εμβολιαστούν με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί το μέτρο της αναστολής εργασίας. Δίνεται η ευκαιρία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου να εμβολιαστούν όσοι αμφιταλαντεύονται, κλείνοντας τα αυτιά τους στο πλήθος των ανεύθυνων και μη επιστημονικών πληροφοριών που εύλογα πολλές φορές δημιουργούν αμφιβολίες για τα εμβόλια στους συμπολίτες μας. Προς όλους όσοι παραμένουν διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια, πρέπει να μεταδώσουμε με σαφήνεια το μήνυμα, ότι οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά σε όλους τους συνανθρώπους μας να εκμεταλλευτούμε το τεράστιο άλμα της επιστημονικής κοινότητας που έγινε πραγματικότητα με τα συγκεκριμένα εμβόλια.

Ο μαζικός εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσουμε τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας, την επαγγελματική μας δράση και κυρίως να νικήσουμε το φόβο που κυρίευσε τις ζωές μας τα 2 τελευταία χρόνια» επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Λιούπης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.