Ο γαστρονομικός πλούτος του Βόλου και του Πηλίου

Σε μια καταγραφή και ανάδειξη της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς του Πηλίου και του Βόλου και την παράλληλη συγκροτημένη σύνδεση του τουρισμού με το γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής προχώρησε το www.greekgastronomyguide.gr. Το site επισκέφτηκε αρκετές επιχειρήσεις στη Μαγνησία, όπως την αλλαντοποιία Στράκα που στα χέρια του Νίκου Στράκα παίρνει νέες στροφές ανανεώνοντας τα προϊόντα της, την ιστορική χαλβαδοποιία Παπαγιανόπουλου που σε τρία χρόνια θα γιορτάσει τα εκατό της χρόνια, γλυκαίνοντας εδώ και έναν αιώνα τους κατοίκους του Βόλου με τον περίφημο χαλβά της, έκανε στάση στην εμβληματική βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ στην Αγριά που πριν λίγο γιόρτασε τα 90 χρόνια της και που βέβαια παράγει τα καλύτερα αναψυκτικά της χώρας. Όπως έγραψαν στους αναγνώστες τους «θαυμάσαμε τα εκθέματα του μουσείου της – που βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου – εκτός των άλλων και μια σπάνια συλλογή φιαλών απ’ όλες τις τοπικές εταιρείες αναψυκτικών (γύρω στις 300) που την δεκαετία του 1960 δρόσιζαν τους Έλληνες, οι περισσότερες εκ των οποίων αργότερα εξαφανίστηκαν λόγω της κυριαρχίας των μονοπωλίων του κλάδου». Το site πέρασε από τη Ζαγορά και επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ζαγορίν, όπου έγιναν γνώστες την συνταγή για το πώς ένας συνεταιρισμός μπορεί να γίνει μια εξαιρετικά πετυχημένη επιχείρηση με περιζήτητα διεθνώς προϊόντα, τα μήλα Ζαγορίν. Πραγματικά μια ωραία παρουσία και διαφήμιση για το τι παράγει και τι μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη, εκτός από τα όμορφα αξιοθέατα, η επίσκεψη στο Βόλο και το Πήλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.