Ο πυρήνας του προβλήματος για την δημοκρατία παραμένει ο ίδιος

«Στην επέλαση του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της προπαγάνδας, επί των συνθετών και δύσκολων ως προς την επίλυση τους υπαρκτών προβλημάτων στην οικονομία και τη κοινωνία, οι νουνεχείς πολιτικές δυνάμεις δεν πρέπει ν’ απαντούν με την ανακύκλωση συστημικών προσώπων του χθες -όσο άδικο και εάν είναι αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις- και γενικόλογες αναξιόπιστες λύσεις.

Το πρόβλημα εν τέλει, έχει να κάνει με τα λανθασμένα και αργοπορημένα αντανακλαστικά της ίδιας της δημοκρατίας και των δυνάμεων που τη υπερασπίζονται, απέναντι στα πραγματικά αδιέξοδα των συνεπειών των λανθασμένων ή αναγκαίων πολιτικών που εφαρμόστηκαν και οδηγούν τμήματα της κοινωνίας στις σειρήνες του εύκολου, του μηδενισμού και της δημιουργίας της ελπίδας -λανθάνουσας- που όμως είναι η αναγκαία συνθήκη για την εκλογική επικράτηση τους.

Η διαχείριση προσωπικών στρατηγικών προσώπων, σε συνδυασμό με την αδυναμία παραγωγής πολιτικής διεξόδου για την επίλυση των πραγματικών αιτίων των προβλημάτων, ανταμώνουν με το πολιτισμικό και κοινωνικό έλλειμμα των ίδιων των πολιτών και των ευθυνών που και οι ίδιοι έχουν για την προάσπιση της δημοκρατίας. Κάπου εκεί πάντα θα βρίσκονται επικίνδυνα έξυπνοι και χαρισματικά επικοινωνιακοί άνθρωποι, οι οποίοι μέσω της προπαγάνδας, του διχαστικού λόγου και του φόβου, στο τέλος με τη βοήθεια της ίδια της δημοκρατικής δυνατότητας της εκλογής από το λαό, να ασελγούν εις βάρος της.

Από τη Βαϊμάρη και τον σοσιαλιστή αρχικά Μουσολίνι, μέχρι τον Τραμπ και την Λέπεν αύριο, ο πυρήνας του προβλήματος για την δημοκρατία παραμένει ο ίδιος… και εμείς εδώ στο Βόλο με Δήμαρχο σε αργία τον κ. Μπέο αυτό το αντιλαμβανόμαστε ελπίζω. Ωστόσο η δημοκρατία έχει ένα μικρό θέμα: δεν αναγνωρίζει λάθη μετά την απομάκρυνση από το ταμείο της κάλπης» σχολίαζε ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, Γιάννης Αναστασίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.