«Όλη αυτή η τεχνητή ευτυχιοκρατία των ετών του «Μονακό -Βόλος» θα καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτο»

«Περί ευθύνης: Αν υπάρχει μια ευθύνη αδιαπραγμάτευτη στον καθένα μας αυτή είναι πάνω από όλα ηθική. Ηθική ευθύνη να μην αποκτήσουμε ανοσία στους αριθμούς των καθημερινών θανάτων! Μια πόλη με 17 νεκρούς σε 3 μέρες και με τον δήμαρχο να θέλει να το γλεντήσει να αποθεωθεί με πενιές και ζεμπεκιές σε ανοιχτές και “κλειστές” παρτάρες με Βίσση και λοιπούς καλλιτέχνες. Ποια πανδημία και ποιοι νεκροί… Με τις ευλογίες της κ. Γκάγκα και του Υπουργείου, που θα φέρουν μαζί με τον Α. Μπέο ακέραια την ευθύνη για όσα ενδεχομένως ακολουθήσουν. Για τη Συμφωνική ιδιαίτερα λυπάμαι.

Όταν δίδονταν μάχη για να παραμείνει σε λειτουργία, να ενισχυθεί, να επιτελέσει το ρόλο της, πιστεύω δεν εννοούσε κανείς αυτό, δηλαδή το να εμφανίζεται μόνο κάθε Χριστούγεννα συνοδεύοντας τους λαϊκούς αοιδούς. Φέτος ειδικά μπροστά στο ενδεχόμενο να κάθε σχεδόν οικογένεια να έχει από ένα κοντινό της πρόσωπο να χαροπαλεύει και με την «ευγενική χορηγία» βιομηχανίας… Δεν ξέρω πώς να νιώσω: θλίψη; λύπη; Όλη αυτή η τεχνητή ευτυχιοκρατία των ετών του «Μονακό -Βόλος» θα καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτο μιας κοινωνικής κατασκευής που ούτε την γνώση είχαμε, ούτε την ειλικρίνεια να την διαχειριστούμε ώστε να μεταλαμπαδεύσουμε αξίες στην επόμενη γενιά παρά της σερβίρουμε lilestyle, ελαφρότητα, αδιαφορία και ημιμάθεια.

Θα καταρρεύσει στη δική μου πόλη που τόσο πολύ αγαπώ, αφήνοντας μας γυμνούς, ξεβράκωτους με την ‘’Μονεγάσκικη’’ μας παθογένεια, τον φανατισμό μας, και μια άλλου είδους εσωστρέφεια μακράν από την δημιουργική εσωστρέφεια του μακρινού πιο λαμπερού παρελθόντος μας, που έκανε το Βόλο πόλη παράδειγμα. Μια «βίαιη» πόλη, μια ΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, με μια μειοψηφία που αντιστέκεται (και μια πλειοψηφία που έλκεται από επικίνδυνα πρότυπα). Φτάσαμε στον πάτο; Δεν ξέρω. Οι επόμενες μέρες ευελπιστώ ότι θα είναι το εφαλτήριο για τον δικό μας “εσωτερικό μονόλογο” μια αφορμή για αυτοκριτική τώρα που όλοι μας, είτε το παραδεχόμαστε -όπως εγώ και άλλοι σαν εμένα- είτε όχι, μας οδήγησε σ’ αυτό το “γκρίζο” μηδέν. Στο χέρι μας και στο μυαλό μας είναι …» υποστηρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για το Βόλο», δημοτικός σύμβουλος, κ. Ιάσονας Αποστολάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.