«Ποια είναι τελικά χειρότερη πανδημία ;»

«Αναμφίβολα, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, όλοι ανεξαιρέτως δοκιμαζόμαστε. Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί πως ενώ τελειώναμε την δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, θα γινόμασταν όμηροι ενός φονικού, αόρατου εχθρού που κανένας μας δεν μπορεί να κατανοήσει. Κλεισμένοι στα σπίτια μας, μακριά από όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, μη ζώντας, παρά μόνο υπάρχοντας.

Απ’ την πρώτη στιγμή όλοι ανεξαιρέτως, πολιτικοί, γιατροί, επιστήμονες, άνθρωποι της εκκλησίας, απλός κόσμος αποφάσισαν να παίξουν σ αυτόν τον αγώνα προκειμένου να κερδίσουν το τρόπαιο, τη υγεία και το δικαίωμα στη ζωή του καθενός από εμάς. Συνεργάστηκαν, έκαναν πίσω σε επιθυμίες κ πιστεύω, δούλεψαν, ξενύχτησαν κ όλα αυτά για να κάνουν κάτι που δεν ήταν υποχρεωμένοι. Δεν αποφάσισαν όμως μόνο αυτοί να παίξουν. Για κακό όλων, αποφάσισαν να παίξουν κ άλλοι αυτό το παιχνίδι. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αποφάσισαν να παίξουν με την λάθος μεριά. Ενάντια σε κάθε λογική, αυτοί οι άνθρωποι συμμάχησαν με τον εχθρό της ανθρωπότητας, συμμάχησαν μαζί του πληρώντας το τίμημα με ζωές άλλων ανθρώπων, με τίμημα νέες, ζωηρές ψυχές με διάθεση προσφοράς τέλος, με τίμημα τα όνειρα ανθρώπων που δεν έφταιξαν και μάλιστα, χωρίς καν να τους ρωτήσουν. Αυτοί που σήμερα επαίρονται για την δήθεν παράνομη υποχρεωτικότητα του εμβολίου, υποχρέωσαν ανθρώπους ξένους, ούτε καν τον ίδιο τους τον εαυτό, στον θάνατο. Σε μια συζήτηση φίλων τις προάλλες προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε ποια πανδημία είναι χειρότερη τελικά. Τα κρούσματα κορονοϊού ή τα κρούσματα των αρνητών του;

Προφανώς καταλήξαμε στο ότι τελικά, τη σημερινή ημέρα είναι τρελό, ανώριμο, ανήθικο κ εγκληματικό να υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης καθώς και την ελπίδα της σωτηρίας που έφεραν οι επιστήμονες στη ζωή μας με την δημιουργία του εμβολίου. Και μάλιστα, όχι μόνο να μην το ασπάζονται αλλά και να το αντιμάχονται. Να διοργανώνουν πορείες για να προστατευτούν από τη ζωή κ την υγεία κ να καταστρατηγήσουν το δικαίωμα όλων των υπολοίπων . Δεν ξέρω αν ο όρος “ψεκασμένοι” φτάνει για να περιγράψει το ποιόν αυτών των “συμπολιτών” μας ή απλά υστερεί. Τέλος, θέλω να κάνω έκκληση στου συνομηλίκους μου, τους νέους αυτής της πόλης, οι οποίοι είναι το μέλλον αυτής της χώρας, ως μορφωμένοι και κριτικά σκεπτόμενοι άνθρωποι, να δείξουμε εμείς τον δρόμο για την απελευθέρωση και ενωμένοι ας πολεμήσουμε κ τις δυο πανδημίες. Δεν αξίζει να σπαταλάμε άσκοπα κ να μη αξιοποιούμε τα πολυτιμότερα χρονικά της ζωής μας. Ας εμβολιαστούμε, ας κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας και το κυριότερο ας προστατεύσουμε αυτούς που αγαπάμε» υποστηρίζει ο συμπολίτης, κ. Μανώλης Ματθαίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.