«Προηγείται η υγεία του κοινωνικού συνόλου και ακολουθεί η ελευθερία του ατόμου»

«Τα εμβόλια εναντίον SARS COV 2 έχουν εισέλθει εδώ και πολλούς μήνες στην τέταρτη φάση και έχουν πραγματοποιηθεί εκατομμύρια εμβολιασμοί. Από τα πολλά δεδομένα που έχουμε πλέον αποδεικνύεται ότι είναι απρόσμενα αποτελεσματικότατα και με ελάχιστες επιπλοκές. Είναι σαφής και συντριπτική η υπεροχή του οφέλους έναντι των ολίγιστους επιπλοκών που καταγράφηκαν. Επομένως είναι εγκληματική η μη πλήρης εφαρμογή εμβολιασμών στην κοινότητα με το σκεπτικό των πιθανών μακροπρόθεσμων επιπλοκών. Να σημειωθεί ότι τα εμβόλια εμφανίζουν τις όποιες επιπλοκές τους σε συντριπτικά ποσοστά τους πρώτους μήνες εφαρμογής τους, εάν όχι τους μήνες της δοκιμαστικής τρίτης φάσης, πριν δοθούν σε μαζικό εμβολιασμό.

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών πρέπει να υπάρχει σε ορισμένες κατηγορίες, όπως των υγειονομικών, λόγω του μεγάλου κινδύνου εξάπλωσης σε ασθενείς από ανεμβολίαστο προσωπικό, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε γηροκομεία κ.λ.π. Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι η επιλογή κάποιων για μη εμβολιασμό είναι σεβαστή, αλλά όταν τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από αυτήν την επιλογή , αυτή πρέπει να υποχωρεί υπέρ του κοινού καλού που είναι η διαφύλαξη της υγείας των μελών της κοινωνίας. Στην ιεράρχηση των αγαθών του ανθρώπου προηγείται η υγεία του κοινωνικού συνόλου και ακολουθεί η ελευθερία του ατόμου, που βεβαίως πρέπει να την υπερασπισθούμε από αυτούς που εποφθαλμιούν να την καταστρατηγήσουν με αφορμή την πανδημία.

Όσο και αν φαίνεται παράδοξο στους αντιεμβολιαστές, ο εμβολιασμός είναι αυτός που θα μας απελευθερώσει και θα αρθούν όλες οι περιοριστικές πολιτικές που λαμβάνονται λόγω πανδημίας και μας έχουν οδηγήσει σε περιστολή της ελευθερίας μας. Αντίθετα η παραμονή αυτής της κατάστασης βοηθάει όλους αυτούς που με αφορμή την πανδημία, εποφθαλμιούν τις ατομικές μας ελευθερίες» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ. Ευθύμης Τσάμης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.