«Ρε είσαι μ@λ@κ@ς μου λέγανε»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Σε λίγες μέρες αρχίζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις. Θυμάμαι όταν έδινα πριν 41 ( !!) χρόνια. Ούτε ήξερα τι να δηλώσω , ούτε ήξερα τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω , όπως λέγαμε τότε. Πέτυχα στη φαρμακευτική Αθήνας και πήρα μεταγραφή στην Πάτρα.

Εγώ ήθελα να δηλώσω Γυμναστική Ακαδημία αλλά δεν με άφηναν οι γονείς μου. Δεν μου άρεσε η σχολή. Η προοπτική του φαρμακείου με ξενέρωνε. Μόνο όταν άρχισα να κάνω διδακτορικό και γνώρισα τον δάσκαλο μου Ορφέα Αντώνογλου, ο οποίος με μύησε στο τι σημαίνει έρευνα και το πόσο σημαντική είναι για τον άνθρωπο, αγάπησα τη επιστήμη αλλά και αυτή μόνο όταν είχε κοινωνικές αναφορές. Ακόμη δεν μου λέει τίποτα η επιστήμη , η οποία από πίσω κρύβει την επιρροή και την ισχύ σε λίγους. Άρα όταν τέλειωσα τη Φαρμακευτική , για την πλειοψηφία του κόσμου ήμουν αποτυχημένος. Όλοι άνοιγαν φαρμακείο και γω πήγα να κάνω έρευνα.

Ρε είσαι μ@λ@κ@ς μου λέγανε, όλοι. Τα γράφω αυτά για να πω στους γονείς και στα παιδιά ότι δεν λέει απολύτως τίποτα αν πετύχουν ή όχι στη σχολή που υποτίθεται ότι σκοπεύουν. Δεν τελειώνει η ζωή τώρα. Απλά τώρα αρχίζει. Και έχει πολύ δρόμο. Άρα να λέμε στα παιδιά ότι και να γίνει εμείς είμαστε εκεί για να στηρίζουμε . Καλή επιτυχία και κουράγιο σε όλα τα παιδιά και στους γονείς» το μήνυμα του καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.