Σαν δεν ντρεπόμαστε

Με ένα επικοινωνιακό τρικ, όπως λένε ξενοδοχειακοί κύκλοι, και διοχετεύοντας ανυπόστατες δικαιολογίες επιχείρησαν διάφοροι να αποποιηθούν την ευθύνη τους για τα αρνητικά ρεκόρ δεκαετίας που καταγράφουν τη φετινή περίοδο οι μειώσεις των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού σε επίπεδο ταξιδιωτικών εισπράξεων.
Το νέο εύρημα, όπως λένε, που επιστρατεύθηκε αλλά έπεσε στο κενό -πριν προλάβει να αποπροσανατολίσει σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου -είναι ότι τα τουριστικά έσοδα μειώθηκαν επειδή φοροδιαφεύγουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Βέβαια, οι σοβαροί του τουριστικού χώρου γνωρίζουν ότι δεν ισχύει αυτό. Και δεν ισχύει γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος -όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Διοικητής Γιάννης Στουρνάρας -δεν συλλέγει τα στοιχεία των εισπράξεων με βάση τα δηλωθέντα έσοδα από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά με βάση τις δηλώσεις των ξένων τουριστών για το ύψος των δαπανών τους.
«Αντί, λοιπόν, κάποιοι να αναζητούν δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα, ας δουλέψουν με όρους αγοράς και όχι με όρους επικοινωνίας για να αλλάξει η αρνητική αυτή κατάσταση για τον ελληνικό τουρισμό. Τα επικοινωνιακά τρικ δεν φέρνουν περισσότερα τουριστικά έσοδα στη χώρα. Κοιτάξτε δίπλα σας στο χωριό σας στο Δήμο σας να δείτε τι γίνεται για τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Σαν δεν ντρεπόμαστε» σχολίαζε ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Λεβέντης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.