«Στοίχημα της τοπικής κοινωνίας που πρέπει να κερδηθεί»

«Η πανδημία του κορωνοϊού αποτέλεσε ένα ισχυρό παράδειγμα για το πόσο εύθραυστες είναι οι κοινωνίες και οι οικονομίες, όταν έρχονται αντιμέτωπες με μια ανισορροπία, η οποία έχει προκληθεί από την ανθρώπινη υπερεξέλιξη και δραστηριότητα.

Η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και καθιστά περισσότερο από ποτέ σαφές ότι η μόνη βιώσιμη επιλογή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε απόφασή μας θα λαμβάνει υπόψη της το περιβάλλον. Η συζήτηση και οι πολιτικές, που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, δεν είναι μόνο για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τον ένα και μοναδικό πλανήτη που ζούμε, αλλά για να βελτιωθεί ουσιαστικά και η ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούν σ’ αυτό τον υπέροχο πλανήτη. Η μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά μας και η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα μεγάλο και μακρόπνοο σχέδιο. Θέτει ως στόχο την «πράσινη» ανάπτυξη και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και του Προγράμματος «Ελλάδα 2.0» προωθεί τη βιώσιμη κινητικότητα, την περιβαλλοντική προστασία, τη μείωση εκπομπών ρύπων, την απολιγνιτοποίηση, την αναδάσωση 165.000 στρεμμάτων, ευρύτερη χρήση της ηλεκτροκίνησης, την ψηφιοποίηση και φυσικά οικολογικούς τρόπους ζωής.

Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και αλλαγή της στάσης ζωής όλης της κοινωνίας αλλά και των πολιτικών. Είμαι όμως σίγουρος πως αυτή η αλλαγή είναι η οδός για μια ζωή, που θα δίνει στη φύση τον χώρο της και στον άνθρωπο την δυνατότητα να τον χαρεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πόλη μας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αυτά πρέπει να λαμβάνονται πάντα υπόψη. Πρέπει όμως όλοι μας να ενστερνιστούμε έναν πιο φιλικό στο περιβάλλον τρόπο ζωής. Πρέπει να ενισχυθεί η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή, η κομποστοποίηση. Πρέπει να βάλουμε στη ζωή μας το ποδήλατο, τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, το περπάτημα. Κι αυτό είναι ένα στοίχημα των τοπικών κοινωνιών που πρέπει να κερδηθεί.

Είναι σημαντικό που οι πολίτες αφυπνίζονται για το περιβάλλον, όμως θα πρέπει όλοι να δούμε τι κάνουμε προσωπικά για την προστασία του. Ας μην ξεχνάμε πως ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, εάν αλλάξουμε πρώτα εμείς» το μήνυμα του

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.