«Συγνώμη στα παιδιά που αφήσαμε να αποκλειστούν»

«Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στα παιδιά που πέρασαν δίνοντας έναν αγώνα σε συνθήκες πανδημίας και τη σχολική χρονιά άνω κάτω. Μπράβο και πολύ λίγο είναι!!! Νέοι δρόμοι ανοίγονται μπροστά. Παιδιά, παιδιά συγγενών και φίλων αγαπημένων, της οικογενείας μου πέτυχαν τους στόχους τους και ξεκινούν το ταξίδι για τη σταδιοδρομία τους κινούν για να κατακτήσουν τη γνώση και να φανταστούν κάτι διαφορετικό από αυτό που ζούμε.

Συγνώμη στα παιδιά που αφήσαμε να αποκλειστούν, καλή δύναμη σε όλους για να αντέξουμε αυτά που έρχονται, τη διάλυση της παιδείας ( της χώρας έπεται). Από τους 103.000 υποψήφιους, βρήκαν θέση στα ΑΕΙ περίπου 63.000. Άρα 40.000 υποψήφιοι, έμειναν εκτός. Σχολές με 50% των εισακτεων,29 περίπου τμήματα με ελάχιστους εισακτεους, περιπτώσεις όπως η αρχιτεκτονική Ξάνθης με 0 εισακτεους(!!! )και άριστοι μαθητές έκτος των σχολών επιλογής τους. (Για όσους λένε σπουδάζουν πάρα πολλοί ας δουν που είμαστε σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θα εκπλαγούν). Δεν πειράζει μωρέ, υπάρχει και το Yale.

Άτιμοι συμβολισμοί ταξικής ανισότητας: Ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ προς εγκατάσταση της κόρης του στο Πανεπιστήμιο των διδάκτρων εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων την ημέρα που ανακοινώνονται οι «βάσεις» του αποκλεισμού για χιλιάδες νέους και νέες. Για τους χιλιάδες υποψήφιους που δεν βρήκαν πρόσβαση για τα δημόσια Πανεπιστήμια… η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τα ιδιωτικά κολέγια, για τα οποία τον τελευταίο χρόνο μας έχουν κατακλύσει με διαφημίσεις. Οι γονείς, οι νέοι να κρίνουν αν μας αξίζει όλο αυτό…» επισημαίνει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για το Βόλο», δημοτικός σύμβουλος, κ. Ιάσονας Αποστολάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.