«Θα διαψευστούν σίγουρα»

«Λοιπόν για να συζητήσουμε τα θέματα στη βάση τους. Η γενιά μας, η ηλικία των 40-50 (λίγο πιο πάνω , λίγο πιο κάτω), όταν βρισκόταν στις ηλικίες των 20 – 30 δεχόταν ένα ανηλεή πόλεμο από τους σημερινούς 60αρηδες, τότε 40ρηδες, για το πόσο “άχρηστοι” και ράθυμοι είμαστε, ότι αν δεν υπήρχαν οι προηγούμενοι εμείς δεν θα ζούσαμε τόσο καλά, ότι δεν αγωνιστήκαμε για να κερδίσουμε πράγματα για τη ζωή μας, ότι δεν διαβάζαμε, ότι τα βρήκαμε όλα στο χέρι από τους γονείς μας που δούλευαν πρωί βράδυ για να τα βγάλουν πέρα.

Η πιο σημαντική κατηγορία δε, είναι ότι θα είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε οποιαδήποτε κρίση τύχει στη ζωή μας, καθώς δεν έχουμε όλα εκείνα τα εφόδια να το πράξουμε. Κι όμως αυτή η γενιά στην συντριπτική της πλειοψηφία σε μια πρωτόγνωρη κρίση, είναι αυτή που έχει εφαρμόσει όλα τα μέτρα, που λειτουργεί με πείρα αρκετών γενεών, που συρρέει κατά χιλιάδες να εμβολιαστεί, όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Κράτους. Η εικόνα που παραθέτω με τους 100.000 και πλέον εμβολιασμούς είναι η απόδειξη όλων των παραπάνω. Σε αντίθεση με τη γενιά που μας κατηγορούσε και η οποία κινδυνεύει ακόμη περισσότερο από εμάς, να μην τηρεί τα μέτρα, να μην εμβολιάζεται και να αναπαράγει παπαρολογίες (η φράση έχει ειπωθεί στη Βουλή) και ψεκασμένες θεωρίες.

Φυσικά και δεν είναι όλοι ίδιοι, ούτε τσουβαλιάζονται. Υπάρχουν αρκετές ευτυχώς εξαιρέσεις. Και για να κάνουμε την αυτοκριτική μας, ας πάψουν κάποιοι από τη δική μας γενιά, να αναθεματίζουν τους νέους για τη συμπεριφορά τους. Θα διαψευστούν σίγουρα. Υ.Γ. Για να είμαι ακριβής και η γενιά των 60αρηδων για τους σημερινούς 80αρηδες ήταν μια γενιά που δεν γνώρισε πόλεμο και εμφύλιο…και δέχθηκε ουκ ολίγα κριτική περί ιδεών, διεκδικήσεων κ.λπ.» σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, δημοσιογράφος, κ. Δημήτρης Χορταργιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.