Τι συμβαίνει με τις χορηγίες της ΑΓΕΤ στον Δήμο Βόλου;

Μια πραγματικά αστεία επιχειρηματολογία χρησιμοποιεί στην απάντηση που έδωσε στον δημοτικό σύμβουλο της «Συμμαχίας» Νίκο Μόσχο, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και Διοίκησης του Δήμου Βόλου Γιώργος Τόρης, για το θέμα των χορηγιών της ΑΓΕΤ Ηρακλής για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Ενώ για τη χορηγία της Eurobank τηρείται η απαιτούμενη διαδικασία, με την έγκριση της χορηγίας από την Οικονομική Επιτροπή (σήμερα Δημοτική Επιτροπή), για την ΑΓΕΤ φαίνεται ότι υπάρχουν άλλες διαδικασίες. Ο Τόρης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επικαλέστηκε ότι η ΑΓΕΤ έδωσε στον Δήμο τσιμέντο για μικροέργα στην πόλη! Επίσης ότι έδωσε νερό από τις γεωτρήσεις της για τον καθαρισμό της πόλης μετά τις πλημμύρες! Μιλάμε για αστεία πράγματα που ούτε μαθητές σχολείου δεν θα σκέφτονταν. Η διαδικασία όμως της αποδοχής δωρεάς μιας εταιρίας προς έναν Δήμο είναι συγκεκριμένη και ορίζεται από τη νομοθεσία, είτε η εταιρία θα δωρίσει τσιμέντο ή χαλίκι ή ακόμη πίσσα και πούπουλα! Καταλάβατε κ. Τόρη; Αν δεν καταλάβετε, κακό του κεφαλιού σας. Τα δύσκολα είναι μπροστά.
Διαβάστε τι απάντησε ο Τόρης στην σχετική ερώτηση του Μόσχου:
Σχετικά με την ερώτησή σας για τη μορφή συνεργασίας του Δήμου Βόλου με την ΑΓΕΤ, ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή δεν έχει οικονομικό χαρακτήρα, αλλά βασίζεται στην ανταποδοτικότητα. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο και οι διάφορες χορηγίες της βιομηχανίας δεν απαιτούν αποδοχή από τα συλλογικά όργανα του Δήμου.
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα προκειμένου να γίνει πιο σαφής η μεταξύ μας σχέση είναι η κατασκευή από την εταιρεία της παιδικής χαράς στην Αγριά, η παροχή μηχανημάτων, αλλά και των τεράστιων ποσοτήτων νερού από τις γεωτρήσεις, για τον καθαρισμό της πόλης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου φθινοπώρου, η παροχή σημαντικών ποσοτήτων τσιμέντου για πληθώρα μικροεπισκευών τόσο στον κεντρικό ιστό, όσο και στην περιφέρεια της πόλης (πιο πρόσφατη η αποκατάσταση των γραμμών ΟΣΕ στην Αγριά) κ.α.
Για τους λόγους αυτούς και από την πλευρά του Δήμου Βόλου σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς προβάλλεται το λογότυπο της ΑΓΕΤ σε διάφορες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και οι Χριστουγεννιάτικες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.