Το κερασάκι στην τούρτα

Γνωρίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις για εμπορικά καταστήματα, μίνι μάρκετ, καταστήματα εστίασης κλπ, διενεργείται μια μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων (ωραία δουλειά παρεμπιπτόντως για όποιον την κάνει). Για το Πάρκο του Αη Βασίλη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και το Πάρκο των Παραμυθιών στην πλατεία Πανεπιστημίου έγινε κάτι ανάλογο άραγε. Ή δεν υπολογίζεται ο κυκλοφοριακός αντίκτυπος των «δικών» μας «μαγαζιών», δηλαδή του δήμου ή όποιων πληρώνει ο Δήμος; Δεν είναι δυνατόν να δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή κυκλικών κόμβων με σκοπό τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στην πόλη και όλα αυτά να αναιρούνται για ένα ολόκληρο μήνα το χρόνο, προκαλώντας «εγκεφαλικά» τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες, από την ταλαιπωρία που υφίστανται από όλες αυτές τις «φιοριτούρες». Για να μη μιλήσω για το «τρενάκι» το οποίο κόβει βόλτες στο κέντρο, λες και η βόλτα μέσα στα καυσαέρια και τον θόρυβο είναι διασκεδαστική για τα πιτσιρίκια.

Κερασάκι
Το κερασάκι στην τούρτα όλων αυτών των παράλογων αποφάσεων της δημοτικής αρχής που επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό την πιο δύσκολη περίοδο του χρόνου, είναι που έκλεισε την Παρασκευή η Δημητριάδος, ο κεντρικότερος δρόμος της πόλης για να κάνει βόλτα με την άμαξα το ζευγαράκι Μπέος-Ρέμος δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη. Πέρα από την αστεία εικόνα που είδαμε και φέτος να χαιρετά τα πλήθη ο Δήμαρχος και τον Ρέμο να κοιτάζει αμήχανα το κινητό του, φαίνεται ότι η όλη «φάση» προκάλεσε αρκετή μουρμούρα στους υπόλοιπους που δεν ήταν στη γιορτή.
Φίλη μου, μου μετέφερε ότι το βράδυ της Παρασκευής πήρε ταξί από τη Νέα Ιωνία προς το κέντρο του βόλου και ο ταξιτζής την άφησε στη Ρήγα Φεραίου και τον πλήρωσε και 15 ευρώ! Λαμπρά! Οι πολίτες ταλαιπωρούνται και επιβαρύνονται με χρήματα, συνέπεια των επιλογών του Δήμου Βόλου. Και αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό των καθημερινών προβλημάτων, όπου κλείνουν δρόμοι χωρίς καμία προειδοποίηση και οι εργαζόμενοι κάνουν κύκλους για να φθάσουν στη δουλειά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.