10 νέα κρούσματα στη Μαγνησία-Πέντε εξ αυτών στο Στεφανοβίκειο 

Δύο τα κρούσματα στη Σκόπελο-Οκτώ στην ηπειρωτική Περιφερειακή Ενότητα

Μπορεί τα τεστ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να μην έδωσαν νέο κρούσμα χθες το απόγευμα για τη Μαγνησία, ωστόσο ο κορωνοϊός συνεχίζει να έχει έντονη παρουσία, καθώς 10 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Όπως έγινε γνωστό, τα 5 κρούσματα αποτελούν επαφές από συρροή κρουσμάτων στο στρατόπεδο του Στεφανοβικείου, 1 αφορά στενή επαφή με κρούσμα, 1 αφορά ταξιδιώτη εξωτερικού ενώ τέλος 1 θεωρείται «ορφανό».

Δύο είναι τα κρούσματα στη Σκόπελο τα οποία μάλιστα θεωρούνται ορφανά. Στις δύο αυτές περιπτώσεις οι ασθενείς προσήλθαν με συμπτώματα στο κέντρο Υγείας του νησιού.

Αυξημένα είναι και τα κρούσματα στη Λάρισα, με τα νέα να φτάνουν τα 13. Τα 2 κρούσματα αφορούν συρροή κρουσμάτων επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ τα υπόλοιπα 11 προέκυψαν από την ιχνηλάτηση στενών επαφών κρουσμάτων προηγούμενων ημερών στις περιοχές της Λάρισας του Αμπελώνα και των Φαρσάλων.

Τέλος, στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid ’19. Και τα 2 κρούσματα προέρχονται από στενές επαφές κρούσματος.