121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Πάνω από 120 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Συγκεριμένα, τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 121. Όπως έγινε γνωστό, τα 5 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 7 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ τα υπόλοιπα είναι 26 στην Αττική, 47 στη Θεσσαλονίκη, 8 στη Χαλκιδική, 8 στη Λάρισα, 7 στη Κέρκυρα, 2 στην Ημαθία, 1 στη Καβάλα, 2 στις Σέρρες, 1 στην Αρκαδία, 1 στην Αχαΐα, 1 στην Δράμα, 1 στον Έβρο, 1 στην Εύβοια, 1 στην Κοζάνη, 1 στην Πέλλα και 1 στη Χίο.

«Η πατρίδα μας και η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη με την μεγαλύτερη και πιο αναπάντεχη επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας των τελευταίων ετών», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας

Σίγουρα υπάρχουν και αυξάνεται ο αριθμός ενεργών εστιών στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.«Η αύξηση των κρουσμάτων έχει αρκετές αιτίες, όπως ο αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και η διενέργεια πιο στοχευμένων ελέγχων. Η αύξηση των κρουσμάτων έχει επίσης ως αιτία και την αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού μας μετά την άρση των περιορισμών», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.