257 αναφορές Βολιωτών στο «Παρατηρητήριο δυσοσμίας»

Mιλούν για συμπτώματα με πολλές για δύσπνοια και πόνο στο στήθος

Συνολικά 257 αναφορές πολιτών υπάρχουν στα αρχεία του “Παρατηρητηρίου δυσοσμίας” στον Βόλο, που καταγράφει το φαινόμενο τον τελευταίο ενάμιση μήνα.
Όπως αναφέρεται από το «Παρατηρητήριο δυσοσμίας» στον Βόλο, «καταγράφει το φαινόμενο εδώ και σαράντα ημέρες. Στα αρχεία μας υπάρχουν ήδη 257 αναφορές στην φόρμα που προτείνουμε, με όλες τις παρατηρήσεις σας.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι αναφορές του πρόσφατου δεκαήμερου, που είναι συνολικά 61. Από την πυκνότητα των αναφορών, φαίνεται ότι το φαινόμενο είναι καθημερινό, αλλά γίνεται εντονότατο ανά δύο η τρείς ημέρες. Το τελευταίο δεκαήμερο οι μέρες με την μεγαλύτερη ένταση ήταν την Κυριακή 18/10, την Τρίτη 20/10, την Πέμπτη 22/10 και την Κυριακή 25/10.Η παραγωγή της δυσοσμίας δεν είναι περιστασιακή, υπάρχει και τις αργίες και γίνεται αντιληπτή τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας. Τις ημέρες που είναι πολύ έντονη κρατάει μέχρι τις απογευματινές ώρες. Η ταχύτητα εξάπλωσης του φαινομένου είναι αρκετά μεγάλη, γιατί άσχετα από τις καιρικές συνθήκες, γίνεται σχεδόν ταυτόχρονα αντιληπτή σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα περίπου τις ίδιες ώρες.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και στις 4 περιπτώσεις (18,20,22,25/10) ήταν Βόρειοι, βορειοδυτικοί ασθενείς, δείχνοντας και την κατεύθυνση της πηγής παραγωγής της δυσοσμίας. Είναι πλέον προφανές ότι η δυσοσμία «κάθεται» στην πόλη με ασθενείς ανέμους και σε όλες τις παρατηρήσεις μέχρι τώρα από βόρειες και βορειοδυτικές κατευθύνσεις ανέμων.

Όλοι αναφέρετε οσμή καμένου πλαστικού, σκουπιδιών και σιδήρου και οι περισσότεροι αναφέρουν ότι το φαινόμενο είναι διαρκές με άλλοτε άλλη ένταση και κρατάει πολλές ώρες. Τις συγκεκριμένες ημέρες που αναφέραμε οι περισσότεροι μιλούν για οσμή αποπνικτική στις περισσότερες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Οι περισσότερες αναφορές μιλούν για συμπτώματα με πολλές για δύσπνοια και τρείς για πόνο στο στήθος.

17/10
Σάββατο 18/10
Κυριακή 19/10
Δευτέρα. 20/10
Τρίτη 21/10
Τετάρτη. 22/10
Πέμπτη 23/10
Παρασκ. 24/10
Σάββατο 25/10
Κυριακή 27/10
τρίτη
7 9 11 1 14 5 4 10 2
Η παρατήρηση και η μελέτη συνεχίζεται, θα σας ενημερώνουμε τακτικά, ενδιαφέρον θα ήταν να έχουμε αναφορές από τις παρυφές της πόλης η από απομακρυσμένες περιοχές η χωριά της περιοχής .
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το παντού και μέσω της φόρμας αναφοράς, ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία για να μπορέσουμε κάτι να κάνουμε για την πόλη μας».