5,1 ρίχτερ «ταρακούνησαν» και την Μαγνησία

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.13 στην Αττική, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στη Μαγνησία, και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 23 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας.

Μικρές ζημιές καταγράφονται, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 4,3 Ρίχτερ. Κομμάτια από μάρμαρα έχουν πέσει στον δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου, καθώς μπροστά και από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Όπως αναφέρεται επίσης έπεσε και παλιό κτήριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εκτός από υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από κάτω. Σοβάδες όμως έχουν πέσει και στο κτήριο της Βουλής, αλλά και στους διαδρόμους του κτηρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές του Πειραιά και στο Αιγάλεω. Οι βλάβες, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίζονται στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, ενώ στην υψηλή τάση (που θα επηρέαζε περισσότερες περιοχές) κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν προβλήματα.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει για προληπτικούς λόγους στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να γίνει αποτίμηση μετά τον σεισμό στην Αττική και σχεδιασμός δράσης των συναρμόδιων φορέων.

Όπως τονίζεται δεν έχουν σημειωθεί σοβαροί τραυματισμοί. Μία γυναίκα έγκυος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ε. Βενιζέλου», ενώ το ΕΚΑΒ δέχθηκε αρκετές κλήσεις κυρίως για κρίσεις πανικού και μικροτραυματισμούς.

Σεισμολόγοι εκτιμούν ότι o αρχικός σεισμός ήταν το κύριο γεγονός, συνιστώντας ψυχραιμία στους κατοίκους της Αθήνας, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 76 κλήσεις συνολικά για παροχή βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων.

Ειδικότερα, οι 45 κλήσεις αφορούν σε παροχή βοήθειας και οι 31 σε απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ, όταν διακόπηκε το ρεύμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.