66 οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

Προσβλήθηκε από τον ιό και ο πρόεδρος των εργαζομένων

Οξυμένη συνεχίζει να είναι η κατάσταση του νομού σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου ανήλθαν στους 66, ενώ ασθένησαν από τον ιό, ακόμη ένας γιατρός και δύο εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντίνος Μηνδρινός. Από τον κορωνοϊό δεν έχουν ξεφύγει και τα Κέντρα Υγείας, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα, ενώ σχολεία στον Βόλο αλλά και το Στεφανοβίκειο ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή τη λειτουργία τμημάτων λόγω κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Στο μεταξύ, στις πέντε περιφέρειες με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων η Μαγνησία, όπου χθες σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εντοπίζονται 104 κρούσματα και το ένα στις Β. Σποράδες.

66 οι ασθενείς στο Νοσοκομείο, μεταξύ τους ένας 10χρονος
Εξακολουθεί να είναι μεγάλος ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Σήμερα νοσηλεύονται 66 ασθενείς, πέντε ασθενείς σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, 27 ασθενείς στην πρώην Β΄ Παθολογική, 30 στην Α΄ Παθολογική και τέσσερις ασθενείς στη ΜΕΘ Covid.
Μέσα στους νοσηλευόμενους είναι και ένα παιδί κάτω των δέκα ετών, όπου η μητέρα του βγήκε θετική στον ιό κι εκείνο μέχρι να εκδοθεί το αποτέλεσμα του τεστ του νοσηλεύεται σε ειδικό δωμάτιο της Παιδιατρικής Κλινικής, που χρησιμοποιείται όταν κάποιο παιδί νοσεί από μεταδοτική ασθένεια, όπως η μηνιγγίτιδα.

Γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου κάνουν λόγο για «μάχη» που δίνουν καθημερινά με τον κορωνοϊό, ο οποίος δεν κάνει διακρίσεις και «χτυπά» ανθρώπους όλων των ηλικιών. Μάλιστα σημειώνουν πως υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών ηλικίας από 44 έως 64 ετών που έχουν πιο έντονα συμπτώματα της νόσου.

Έξι Βολιώτες και Αλμυριώτες με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
Σε κλίνες κλινικών covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας εισήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης πέντε ασθενείς από τον Βόλο και τον Αλμυρό, ενώ ήδη στο Νοσοκομείο με κορωνοϊό νοσηλεύονταν ένας 60χρονος Βολιώτης. Οι νοσούντες είναι τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες και οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 60 έως και 78 ετών. Ορισμένοι δε από τους ασθενείς, υποστηρίζονται με οξυγόνο.

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο
Θετικός στον κορωνοϊό είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντίνος Μηνδρινός. Ο ίδιος έκανε γνωστό πως νοσεί από κορωνοϊό σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο ίδιος στην ανάρτησή του σημείωσε πως την Τετάρτη είχε βήχα, πυρετό και πόνο στα κόκαλα και γι΄αυτό δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση του Συλλόγου έξω από το Νοσοκομείο την επόμενη ημέρα. Την Πέμπτη έκανε τεστ κορωνοϊού και το βράδυ της ίδιας ημέρας, έγινε γνωστό πως το τεστ ήταν θετικό.
Το magnesianews.gr επικοινώνησε με τον Μηνδρινό, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του. Ανέφερε πως ο πυρετός του ήταν ελαφρύς και εξακολουθούσε ο βήχας, ο πόνος στα κόκαλα και η κόπωση. Όπως σημείωσε έλαβε οδηγίες από τους γιατρούς, ενώ κάτω από την ανάρτησή του φίλοι, συνάδελφοι και γνωστοί του, του εύχονται περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Στο μεταξύ, χθες βρέθηκε ακόμη ένα θετικό δείγμα κορωνοϊού σε γιατρό του Νοσοκομείου αλλά και ακόμη ένα σε εργαζόμενο, ενώ πάνω από δέκα είναι οι γιατροί που έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Δεν ξέφυγαν από τον κορωνοϊό και τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία
Από τον κορωνοϊό δεν ξέφυγαν και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού κ. Ιωάννη Γατή, έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους, κι αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Ο κ. Γατής σημείωσε πως υπάρχουν ήδη ελλείψεις προσωπικού κυρίως στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκιάθου, Σκοπέλου και στο περιφερειακό ιατρείο Αλλονήσου κι αν τυχόν κάποιος εργαζόμενος νοσήσει, τότε επιτείνεται και η αποδυνάμωση καθώς θα πρέπει να μείνει εκτός της εργασίας του για τουλάχιστον 14 ημέρες.
Μέχρι στιγμής τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου κι ένα σε γιατρό, προχθές εντοπίστηκε ένα κρούσμα σε εργαζόμενο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και την περασμένη εβδομάδα ένα κρούσμα στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου επισημαίνει πως μόνιμη διεκδίκηση είναι οι μόνιμες προσλήψεις, η ουσιαστική στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι αυτό που γίνεται που θυμίζει «ράβε…ξήλωνε».

Νέα κρούσματα σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας
Νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν χθες σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής. Ειδικότερα, αναστέλλονται οι λειτουργίας μίας τάξης στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, μετά από κρούσμα σε μαθητή και μίας τάξης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάρλας- Στεφανοβικείου, λόγω κρούσματος σε εκπαιδευτικό. Ακόμη μετά από κρούσμα σε εκπαιδευτικό στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και σε ειδικό προσωπικό στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Κένταυροι» αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των τμημάτων, όλων των τάξεων για 14 ημέρες. Να σημειωθεί πως στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα κορωνοϊού σε διοικητικές υπαλλήλους, οι οποίες βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ φέρεται πως υπάρχει και τρίτο κρούσμα σε υψηλόβαθμο στέλεχος.

Κρούσματα στη ΔΕΗ, τον ΕΦΚΑ και στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας
Κλειστά ήταν τις προηγούμενες ημέρες τα γραφεία της ΔΕΗ στον Βόλο, καθώς υπήρξε ένα κρούσμα κορωνοϊού. Προχθές έγιναν τα επαναληπτικά τεστ στους εργαζομένους, πραγματοποιήθηκε απολύμανση και αναμένεται η επαναλειτουργία του από τη Δευτέρα, όμως κατόπιν ραντεβού. Κρούσμα όμως σημειώθηκε και σε υπηρεσία του ΕΦΚΑ Βόλου, αλλά και στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπου σε διάστημα πέντε ημερών εμφανίστηκαν τρία υπηρεσιακά στελέχη θετικά στον κορωνοϊό, η Διεύθυνση δεν λειτουργεί μετά από απόφαση του περιφερειάρχη.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.