Αχ. Καλυβιώτης: Ρέμα πάνω απ΄ το Κατηχώρι καταλήγει μέσω του δρόμου στον Βόλο!

Λόγω μη καθαρισμού φρεατίων δεν ακολουθεί την πορεία προς το ρέμα

Καταγγελία ότι λόγω μη καθαρισμού των φρεατίων, αυλάκων και παρεμβάσεων ιδιωτών στα ρείθρα του Βόλου το νερό, σε περίπτωση πλημμύρας κατεβαίνει ανορθόδοξα, μέσω του δρόμου Βόλου – Πορταριάς και καταλήγει στην πόλη, προκαλώντας ζημιές σε οικισμούς, έκανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Καλυβιώτης, που ήδη ενημέρωσε την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και χθες έστειλε επιστολή στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» ο Αχιλλέας Καλυβιώτης, πρώην αντιδήμαρχος Ιωλκού, τόνισε ότι μετά από έρευνα που έκανε στην περιοχή, για να διαπιστώσει από πού προέρχονται οι ζημιές μετά από πλημμύρες, διαπίστωσε ότι στον ορεινό όγκο του Πηλίου από Πορταριά προς Βόλο, όταν βρέχει, το νερό που κατεβαίνει δημιουργεί έναν μεγάλο χείμαρρο στον επαρχιακό δρόμο Βόλου – Πορταριάς. «Όλος ο όγκος του νερού που πέφτει, κατεβαίνει προς τον πρώην Δήμο Ιωλκού και στη συνέχεια στην πόλη του Βόλου, ανορθόδοξα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλημμύρες», τόνισε και θύμισε το 2006 που κόπηκε το οδικό δίκτυο σε δύο σημεία.

Ο κ. Καλυβιώτης ανέφερε ότι ενημέρωσε προ μηνών την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και μίλησε με μηχανικούς της Περιφερειακής Ενότητας που τον διαβεβαίωσαν ότι θα βρεθούν για να κάνουν αυτοψία, κάτι όμως που δεν έγινε ακόμη.
Επίσης χθες, από κοινού με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Λαΐνα έστειλαν επιστολή προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Ακαθάριστα φρεάτια και αυλάκια
Ο ίδιος εκτίμησε ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με μικρές παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας και τόνισε ότι καθημερινά το πρόβλημα διογκώνεται όλο και περισσότερο, διότι ευθύνεται και η δημοτική αρχή.
«Δεν υπάρχει οικισμός ορίων του Δήμου Βόλου που να έχει καθαριστεί, όπως φρεάτια, αυλάκια, ρείθρα και δρόμοι. Τα νερά περνούν μπροστά από τις αυλές των σπιτιών της περιφέρειας και καταλήγουν στον κεντρικό δρόμο, σχηματίζοντας ποτάμι, ενώ το νερό πρέπει να διαφύγει», δήλωσε ο Αχιλ. Καλυβιώτης.
Ο δημοτικός σύμβουλος εκτίμησε ότι με μια πλημμύρα εκατοντάδες τόνοι νερού που κατεβαίνουν από τη διασταύρωση του Άνω οικισμού του Κατηχωρίου, ακολουθούν τη διαδρομή μέσω του κεντρικού δρόμου προς Βόλο.
Σύμφωνα με τον κ. Καλυβιώτη, στα ρείθρα στις άκρες του δρόμου έχουν γίνει παρεμβάσεις ιδιωτών για πρόσβαση στις αυλές ή στα κτήματά τους (με μικρούς σωλήνες ή μόνο μπετόν), με αποτέλεσμα το νερό να εκτρέπεται στον κεντρικό δρόμο, ενώ μετά τη διασταύρωση του Κάτω Κατηχωρίου, το νερό μπαίνει στον οικισμό Άνω Βόλου. Στο σημείο εκείνο υπάρχουν δύο μεγάλα φρεάτια, με γεφυράκια κάτω από το δρόμο, που οδηγούν το νερό στο ρέμα και στη συνέχεια στην τάφρο του περιφερειακού, αλλά εδώ και χρόνια είναι κλεισμένα και δεν λειτουργούν.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι το νερό να παίρνει τη φυσική του ροή στο δρόμο και καταλήγει στο χωριό, ενώ σε περιπτώσεις πλημμύρας, στον Άνω Βόλος, την Ανακασιά και την περιοχή Αγίου Γεωργίου Μπαξέδων, προκαλούνται ζημιές, ενώ το νερό καταλήγει, μέσω του δρόμου της Άλλης Μεριάς στο ύψος του περιφερειακού.

Κινδυνεύουν άνθρωποι και περιουσίες
«Καλά είναι τα λουλούδια στη Δημητριάδος, στην Ιάσονος και απέναντι από το Δημαρχείο, αλλά εδώ κινδυνεύουν άνθρωποι και δημόσιες ή ιδιωτικές περιουσίες», δήλωσε ο Αχιλ. Καλυβιώτης, που πρόσθεσε ότι η περιφέρεια του Βόλου έχει αφεθεί στο έλεός της από τη δημοτική αρχή.
Κάλεσε δε τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να μιλήσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν στις περιοχές τους, διότι σήμερα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
«Ο Βόλος δεν είναι μόνο για τον επισκέπτη, αλλά και για τους δημότες. Δεν μπορούμε να μιλάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για μείωση τελών καθαριότητας, ύδρευσης και φωτισμού σε ευπαθείς ομάδες και να ανεβάζουμε τα τέλη ύδρευσης 220%. Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.