Αχ. Μπέος: Δεν είναι δικό μου το σπίτι στη Σκιάθο – To “έφαγα” το 1 εκ. ευρώ!

Με μηνύσεις απειλεί ο Δήμαρχος Βόλου για τα όσα ακούστηκαν για το Πόθεν Έσχες

Με μηνύσεις απείλησε ότι θα απαντήσει ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος στα όσα ακούστηκαν και δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη δήλωση Πόθεν Έσχες που κατέθεσε και τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως ανέφερε στην ενημέρωση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Βόλου για τη βίλα των 173 τ.μ. που εμφανίζεται να κατέχει στη Σκιάθο, δεν είναι δική του, ενώ για το 1 εκ. ευρώ που είχε “ξεχάσει” να δηλώσει ο λογιστής του το 2014 δήλωσε ότι το “έφαγε” και δεν το έχει πλέον!
Όπως είπε ο δήμαρχος , στην ζωή υπάρχουν αρχές που λένε ότι όταν κάποιος θέλει να επιτεθεί κατά άλλου, το κάνει χωρίς να εμπλέκει μέλη της οικογένειάς του όπως τον αδελφό και τον γιο του. Ο Αχ. Μπέος επιτέθηκε κατά των επικεφαλής της α’ και β’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκη και Απ. Παπαδούλη, για τις δηλώσεις που έκαναν στο Ράδιο ΕΝΑ και κατά του εκδότη της εφημερίδας “Μαγνησία” Αρχιμήδη Καρεκλίδη για το 1 εκ. € που «ξέχασε» να δηλώσει στο Πόθεν Έσχες, λέγοντας ότι όσοι ξέρουν οικονομικά γνωρίζουν ότι τα χρήματα που υπήρχαν αφορούσαν την εποχή που κατατέθηκε η δήλωση και όχι το σήμερα.
«Εγώ εκλέχτηκα για να προσφέρω έργο και να με κρίνει ο κόσμος και όχι ότι ασχολούμαι με τον ΝΠΣ Βόλος», τόνισε και διάβασε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας ότι αθωώθηκε, κατηγορώντας τον κ. Παπαδούλη που είπε ότι παραγράφηκαν αδικήματα σε βάρος του και τον προκάλεσε να απαντήσει.
Αναφορικά με τον έλεγχο που έγινε στον ίδιο, ο Αχ. Μπέος ανέφερε ότι ανέθεσαν σε έναν εφοριακό που έπαιρνε χρήματα (!) για να κλείσει τα βιβλία επιχειρήσεων, του έβαλε πρόστιμο 1.9 εκ. € και στη συνέχεια μετακινήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με απόφαση της τότε υφυπουργού κας Παπανάτσιου και πρόσθεσε ότι αθωώθηκε πανηγυρικά στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας και στην Αθήνα όπου προσέφυγαν. «Εγώ έχω ελεγχθεί 15 φορές και να σταματήσει το παραμύθι και αν θέλετε να ρίξετε λάσπη, ρίξτε σε εμένα όχι στον αδελφό μου και στον γιό μου», τόνισε.
Απευθυνόμενος προς τον Ι. Αποστολάκη ο Αχ. Μπέος του είπε αρκετά σε ανεχτήκαμε, θα τα πούμε στο Δικαστήριο. Επίσης του είπε ότι στην περίοδο της καραντίνας επειδή είμαστε μεγάλη οικογένεια αποφάσισα να πάμε σε κλειστό ξενοδοχείο χωρίς να επιβαρύνω κανέναν και τραβούσατε φωτογραφίες και τώρα μιλάτε για προσωπικά δεδομένα.

«Δεν ασχολήθηκα με μέλος της οικογένειας»
Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης δήλωσε ότι είναι άχαρο να μιλάμε επί προσωπικού στα συμβούλια. «Δήμαρχε νομίζω ότι παρόλες τις διαφωνίες μας και το ότι είμαστε από άλλα σύμπαντα, εγώ ουδέποτε έπιασα στο στόμα μου μέλος οικογένειάς σου κι αν βρεις κάτι τέτοιο, όχι μία αλλά 10 μηνύσεις να μου κάνεις», τόνισε.
Η κόντρα συνεχίστηκε με τον διορισμό του κ. Αποστολάκη μέσω ΑΣΕΠ και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλάς ανέφερε «Έχω κάνει παραινέσεις, οικογενειακά, επαγγελματικά να μην τα βάζουμε μέσα στο συμβούλιο και δεν είναι σωστό να σερνόμαστε στα δικαστήρια. Σε καμία άλλη πόλη δεν γίνεται αυτό το πράγμα κι όλα αυτά που λέτε στο έγγραφο στο δικαστήριο θα αναγκαστείτε να τα παρουσιάσετε κ. Αποστολάκη».
Καταλήγοντας ο Αχ. Μπέος είπε προς τον κ. Αποστολάκη ότι προφανώς δεν ξέρει και την έχει πατήσει, αλλά το σπίτι στη Σκιάθο δεν είναι δικό του και «θα γελάσουμε στο Δικαστήριο», όπως είπε.

Πόθεν έσχες

Παρά τη διάψευση του Αχιλλέα Μπέου όμως στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, το ακίνητο στη Σκιάθο είναι εγγεγραμμένο στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης έτους 2021 (χρήση 2020) και συγκεκριμένα στη σελίδα 7 μαζί με τα υπόλοιπα ακίνητα του Δημάρχου Βόλου στη Σαρωνίδα και τη Γλυφάδα, όπως φαίνεται και από το παρακάτω στιγμιότυπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.