ΑΔΕΔΥ: Με τα ίδια εισοδήματα οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να βγάλουν τον χειμώνα

Σύμφωνα με τον Φιλ. Κωνσταντινίδη πρόεδρο του Ν.Τ. Μαγνησίας

Το γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι με τα ίδια εισοδήματα που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια (καθώς το «καλάθι» του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ δεν περιελάμβανε αυξήσεις για το Δημόσιο), καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν χειμώνα που δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει και υπάρχει μεγάλη ανησυχία, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν αναπλήρωση τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού. Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι η ανάπτυξη είναι στο 7%, ο πληθωρισμός επίσημα φαίνεται στο 12-13% και τα ψίχουλα που έδωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσίους υπαλλήλους από το βήμα τη ΔΕΘ, δεν ανταποκρίνονται σε τίποτα απ’ αυτά που προσδοκούσαν.

«Χάθηκε ποσοστό 40% του μισθού»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ επανέλαβε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι εδώ και 12 χρόνια έχουν χάσει ποσοστό 40% του μισθού τους, απώλεσαν τον 13ο και 14ο μισθό, ενώ ο βασικός εισαγωγικός μισθός ενός νεοδιόριστου είναι τα 770 €.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη υπάρχουν εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στις άκρες της Ελλάδας και ειδικά στα νησιωτικά συμπλέγματα, που είναι τουριστικοί προορισμοί, που δεν μπορούν να βρουν ούτε σπίτια, τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά και δεν μπορούν να ζήσουν.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ανέφερε για τους δημόσιους υπαλλήλους, ότι ο μέσος μισθός είναι περίπου 12.000 ως 15.000 € ετησίως. Στα χρήματα αυτά, ανέφερε το 1%, της εισφοράς αλληλεγγύης, μεταφράζεται σε 2,00 ως 5,00 € και πρόσθεσε ότι δεν συζητάμε για αυξήσεις στο Δημόσιο.

Πληρώνουμε για την υγεία

Ακόμη είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ζήτησαν μια σειρά θέματα που έχουν να κάνουν με την ύπαρξη του Δημοσίου, οι τομείς του οποίου είναι υποστελεχωμένοι, ενώ την ίδια στιγμή εκχωρούνται κομμάτια του σε εργολάβο του ιδιωτικού τομέα.
Όπως είπε η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας έχουν δυσκολέψει και πλέον όλοι πληρώνουν για να γράψουν φάρμακα, εκεί που ήταν δωρεάν, ενώ την περίοδο του κορωνοϊού τα νοσοκομεία ήταν αποκλειστικά Covid και οι ιδιώτες εισέπρατταν όλα τα έσοδα.
«Ενώ ο πρωθυπουργός λέει ότι το ΕΣΥ είναι θέμα του Δημοσίου και μπορεί να συμμετάσχει και ο ιδιωτικός τομέας, δεν είδαμε την περίοδο της πανδημίας, τα δημόσια νοσοκομεία να είναι προσβάσιμα και δωρεάν για τους πολίτες, αλλά είδαμε το αντίθετο», ανέφερε ο Φιλ. Κωνσταντινίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.