Αδέσποτα δάγκωσαν γυναίκα στα πόδια και την έστειλαν στο Κ. Υγείας Αλμυρού (φωτό)

Φωτό αρχείου
Τι εξομολογείται η παθούσα στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ»

Διάβασε χθες το δημοσίευμα της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ για την 70χρονη στην Άλλη Μεριά που έπεσε θύμα αδέσποτων σκυλιών και αμέσως επανέφερε στη μνήμη της τα όσα εκείνη έζησε στις Νηές του Αλμυρού, όχι ότι ξέχασε μιας … που ακόμη στα πόδια της υπάρχουν τα σημάδια από τις δαγκωματιές, που της προκάλεσαν αδέσποτα σκυλιά έξω από το σπίτι που έμενε. Το δικό της μήνυμα είναι πως οι Δήμοι θα πρέπει να κινητοποιηθούν να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα.
Η κ. ΠΒ μόλις τον Φεβρουάριο μετέβη στις Νηές με την πρόθεση να μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα σε φιλικό εξοχικό σπίτι, που βρίσκεται εντός μικρού περιφραγμένου κτήματος. Μαζί της πήρε το θηλυκό στειρωμένο μπόξερ της 10 ετών, τη Λάρα.
Από την πρώτη μέρα, όπως ανέφερε η ίδια, αγέλη αδέσποτων σκύλων γάβγιζε απειλητικά έξω από την περίφραξη και προσπαθούσε να αρπάξει τη Λάρα μέσα από το πλέγμα. Δυο μέρες αργότερα, στις 14 Φεβρουαρίου έκλεισε τη Λάρα μέσα στο σπίτι και βγήκε πεζή έξω από το κτήμα για να μεταβεί στο γειτονικό σπίτι και να γνωρίσει τη γειτόνισσα. Το σπίτι απείχε μόλις 10 μέτρα μακριά.

«Σώθηκα επειδή σύρθηκα με τα σκυλιά
κρεμασμένα από τα πόδια μου ως τον φράχτη»

Η αγέλη των αδέσποτων την περικύκλωσε και την απειλούσε συνεχώς, ενώ εκείνη παρέμενε ψύχραιμη. Μέσα σε λίγα λεπτά εντελώς απρόκλητα και την ώρα που απλά μιλούσε με τη γειτόνισσα στον δρόμο, ένα σκυλί τη δάγκωσε στη γάμπα και αμέσως μετά ακολούθησαν άλλα δύο . “Σώθηκα επειδή σύρθηκα με τα σκυλιά κρεμασμένα από τα πόδια μου ως τον φράχτη μου και μπήκα μέσα, ενώ η γειτόνισσα πανικοβλημένη προσπαθούσε να τα ξεκολλήσει από πάνω μου. Αν δεν ήμουν δίπλα στον φράχτη και δεν υπήρχε άλλος άνθρωπος θεωρώ ότι μπορεί να με είχαν σακατέψει”, λέει η ΠΒ.
Η ίδια μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού όπου και εξετάστηκε, έγινε αναφορά του περιστατικού στην αστυνομία και κατατέθηκε αίτηση και προς τον Δήμο για να περισυλλέξει την αγέλη. “Παρακαλούσα τον Δήμο και την περισυλλογή τρεις εβδομάδες να τα μαζέψουν και τελικά έφυγα από την περιοχή αφού δεν έκαναν απολύτως τίποτα και μ’ άφησαν εγκλεισμένη στο κτήμα με έξι αγριόσκυλα να μην μ’ αφήνουν να βγω από την πόρτα. Έκτοτε δεν γνωρίζω τι συνέβη, όμως γνωρίζω ότι ουδέποτε επικοινώνησε ο Δήμος μαζί μου”, σημειώνει η παθούσα, η οποία ανέφερε πως δεν τολμούσε να βγει από το σπίτι της με το σκύλο της ούτε για μία βόλτα, καθώς φοβόταν επίθεση από την αγέλη των σκύλων.
Η ίδια επεσήμανε πως ο αρχηγός της αγέλης των σκύλων είναι ημι-αδέσποτο, καθώς του παρέχουν τροφή από γειτονικό σπίτι. Μάλιστα, όταν μίλησε με τους αστυνομικούς, οι οποίοι δήλωσαν αναρμόδιοι για το θέμα, καθώς αρμόδιος είναι ο δήμος, της πρότειναν να αρχίζει να ταΐζει κι εκείνη τα ζώα.
“Εάν ξεκινούσα να ταΐζω κι εγώ τα ζώα, μπορεί να επιτίθονταν στο δικό μου σκυλί ή σε κάποιον άλλο περαστικό. Η λύση είναι να αναλάβει ο Δήμος που είναι και υπεύθυνος. Δεν είναι λύση να στειρώνονται και να αφήνονται στα ίδια σημεία”, τονίζει η παθούσα, δείχνοντας τα τραύματα που της προκάλεσαν τα σκυλιά.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.