Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου: Λιγότερες πτήσεις μεγαλύτερη επιβατική κίνηση

Ξεκίνησαν έκτακτες πτήσεις από τη Γαλλία με προορισμό την Εύβοια

Φιξαρίστηκαν για φέτος το καλοκαίρι οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου και, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένονται λιγότερες πτήσεις, αλλά μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, λόγω των μεγαλύτερων αεροσκαφών και των έκτακτων πτήσεων με προορισμό την Κεντρική Ελλάδα.
Τα φετινά δρομολόγια ξεκίνησαν για φέτος από το Σάββατο 13 Απριλίου, με τρεις έκτακτες πτήσεις της Transavia France, που έφερε επιβάτες με προορισμό το Club Mediterranee στην Εύβοια.
Σχεδόν το σύνολο των πτήσεων είναι τσάρτερ, με εξαίρεση την Easy Jet, που θα συνδέει το Λονδίνο με τη Ν. Αγχίαλο, δύο φορές την εβδομάδα και μα αεροσκάφη της οποίας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Αγγλία και Βολιώτες, αφού κλείσουν εισιτήριο στην ιστοσελίδα της εταιρίας.
Ο αερολιμενάρχης του αερολιμένα Ν. Αγχιάλου Κώστας Ευσταθίου δήλωσε ότι οι πρώτες πτήσεις για φέτος έγιναν το περασμένο Σάββατο από την Transavia France, που με τρία αεροσκάφη έφερε τουρίστες για την Εύβοια. Οι πτήσεις της εταιρίας θα συνεχιστούν μέχρι και τις 38 Σεπτεμβρίου.
Η Transavia θα ξεκινήσει για φέτος τις πτήσεις της, από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας προς τη Ν. Αγχίαλο στις 26 Απριλίου με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα ως και τις 4 Οκτωβρίου.
Η αεροπορική εταιρία Easy Jet, που θα εκτελεί το δρομολόγιο Λονδίνο – Ν. Αγχίαλος, ξεκινά τις πτήσεις της στη 1 Ιουνίου κάθε Τετάρτη και Σάββατο, μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.
Από την πλευρά της η γερμανική εταιρία Condor, φέτος θα συνδέσει το Μόναχο και το Ντίσελντορφ με δύο δρομολόγια την εβδομάδα (έναν ανά προορισμό), τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.
Επίσης φέτος ξεκινά δρομολόγια στη γραμμή Λονδίνο – Ν. Αγχίαλος, κάθε Παρασκευή η χαμηλού κόστους εταιρία Enter Air. Η πρεμιέρα των δρομολογίων θα γίνει στις 17 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Οκτωβρίου.
Τέλος, από τις 8 Ιουνίου και κάθε Σάββατο η Austrian Arlines θα συνδέει τη Βιέννη με τη Ν. Αγχίαλο μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου.
Αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν ακόμη εξελίξεις για σύνδεση της Ν. Αγχιάλου με το Ισραήλ, κάτι που αναμένεται να γίνει ίσως και εντός του μήνα, καθώς λόγω της συμμετοχής στις τουριστικές εκθέσεις στο Τελ Αβίβ και την αεροπορική σύνδεση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, η περιοχή της Μαγνησίας αποτελεί αγαπημένο προορισμό για πολλούς εκδρομείς.
Ο κ. Ευσταθίου δήλωσε ότι ενόψει της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε ήδη, στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και από την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι θα έχουμε λιγότερες πτήσεις, αλλά μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, που είναι και το ζητούμενο, καθώς πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν μεγαλύτερα αεροσκάφη, ενώ πολλές είναι και οι έκτακτες πτήσεις που θα γίνουν, κυρίως από την Transavia France.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.