Αεροπορικές εταιρείες ενδιαφέρονται για πρώτη φορά για πτήσεις προς Σκιάθο

Μέσα Μαΐου αναμένονται τα πρώτα δρομολόγια. Ξεκίνησε η προετοιμασία τόνισε ο δήμαρχος Θ. Τζούμας

Στα μέσα Μαΐου αναμένονται οι πρώτες πτήσεις με τουρίστες από το εξωτερικό στη Σκιάθο που αυτή την περίοδο προετοιμάζεται για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ενώ υπάρχει ισχυρή θέληση να ανοίξει η αγορά, τόσο από τους επιχειρηματίες όσο και από τους… πιστούς επισκέπτες του νησιού.
Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Δημ. Καρεκλίδη και τόνισε ότι τα παραπάνω αποτυπώνονται στη θέληση των αεροπορικών εταιρειών να ξεκινήσουν τις πτήσεις προς το νησί του Παπαδιαμάντη.
“Από επικοινωνία που είχαμε με την Fraport, υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που για πρώτη φορά ενδιαφέρονται για το νησί και έχουν δεσμεύσει χρόνο, όπως για παράδειγμα η Ryanair με πτήσεις από την Πίζα της Ιταλίας, η Wizz Air, η Transavia, κάτι που είναι ενθαρρυντικό, ωστόσο οι συνθήκες που θα αποφασίσουν οι κυβερνήσεις, είναι αυτές που θα επιβάλουν τι θα συμβεί”, επισήμανε ο κ. Τζούμας.
Όπως είπε, στη Σκιάθο ήδη γίνεται προετοιμασία τόσο από πλευράς ξενοδοχείων όσο και επιχειρήσεων εστίασης και το νησί θα είναι έτοιμο, ενώ υπάρχει γενικά ένα κλίμα αισιοδοξίας μετά και το πρόγραμμα εμβολιασμών, που προχωρά αρκετά γρήγορα και μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την υγειονομική θωράκιση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.
Ο δήμαρχος επισήμανε ότι υπάρχει αισιοδοξία για φέτος, όπως έδειξε και η εμπειρία του 2020 που η Σκιάθος τα πήγε αρκετά καλά, καθώς δεν απαγορεύτηκαν πτήσεις από το εξωτερικό και δεν επιβλήθηκαν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, όπως έγινε σε άλλους προορισμούς.

Η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων ο κ. Τζούμας είπε ότι είναι ένας δείκτης ότι υπάρχει η τάση και η θέληση του κόσμου να ταξιδέψει. Η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός που αγαπάει τη Σκιάθο και τα νησιά των Σποράδων και στην κατεύθυνση αυτή είχαμε κάνει κοινή επιστολή οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης και των νησιών, από τις αρχές Ιανουαρίου προς τον υπουργό Ναυτιλίας, να επιδοτήσει τη συγκεκριμένη γραμμή, τόνισε.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη με ένα δρομολόγιο τρεις φορές την εβδομάδα από 1 Ιουνίου μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου, είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο, ενώ έχει κανονιστεί με το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου να ταξιδέψει και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Τζούμας σχετικά με την επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας για τη γραμμή, είπε ότι αυτό έγινε με δική του πρωτοβουλία από τον περασμένο Ιανουάριο και δεν γνωρίζει αν στο διάστημα αυτό, ανέλαβαν ανάλογες πρωτοβουλίες και οι δήμαρχοι των άλλων νησιών. Ακόμη είπε, ότι η οποιαδήποτε σύνδεση με τη Σκιάθο «συμπαρέσυρε» και τα άλλα νησιά.

Επαφές με υπουργεία

Για τις επαφές που είχε με εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών, είπε ότι υπάρχει πάρα πολύ καλή συνεργασία και τους τελευταίους 12 μήνες ο δήμος Σκιάθου πήρε ποσό 7 εκατομμυρίων Ευρώ, μέσα από προγράμματα, τακτικές και έκτακτες χρηματοδοτήσεις.
Ο δήμος ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών πρόσληψη προσωπικού, να λυθούν θέματα κυβερνησιμότητας και να ενταχθεί στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, ενώ συζητήθηκαν και ειδικότερα θέματα, όπως χρηματοδότηση για ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιχορήγηση για τη δασοπροστασία, αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες πέρυσι, όπως και ανακατανομή των ΚΑΠ, ώστε να μη γίνεται με κριτήριο τον πληθυσμό.
Ο κ. Τζούμας είχε επαφή και στο υπουργείο Τουρισμού, όπου έθεσε το θέμα της αδειοδότησης της πλωτής εξέδρας, η οποία υπάρχει ήδη, αλλά δεν φαίνεται στο σχέδιο της μαρίνας, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το έργο της αδειοδότησης. Όπως ανέφερε, επιδιώκεται να γίνει η αλλαγή του ΦΕΚ θα προταθεί μία νέα σύγχρονη μαρίνα με πιο “ελαφρές” εγκαταστάσεις και ευκολότερα υλοποιήσιμο θα είναι πιο ελκυστική στον επενδυτή.
Ακόμη, συζητήθηκε η συνεργασία του δήμου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, θέμα που συνέβαλε τα μέγιστα το υπουργείο Τουρισμού και κοντεύει η υπογραφή της σύμβασης που θα αφορά την προβολή του προορισμού και τη διαχείρισή του στη μετά Covid εποχή, ενώ συζητήθηκε το συνέδριο που θα οργανωθεί 9 ως 13 Ιουνίου της ένωσης Ιταλών τουριστικών πρακτόρων, με την υποστήριξη του υπουργείου τουρισμού και τη χρηματοδότηση του ΕΟΤ.

Στο ζήτημα της προβολής, ο δήμαρχος ανέφερε ότι ξεκίνησε η καμπάνια για τη Σκιάθο στο μετρό του Λονδίνου, ενώ συζητήθηκαν με το υπουργείο άλλες δράσεις συνδιαφήμισης με τουριστικούς οργανισμούς του εξωτερικού, όπως της Βρετανίας, του Ισραήλ, της Ρουμανίας και της Ιταλίας. Ακόμη είπε ότι προχωρούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.