Άφαντοι οι δράστες που ανατίναξαν ATM τράπεζας στην Αγριά και … πήραν λεία πάνω από 100.000 €!

ΦΩΤΌ ΑΡΧΕΊΟΥ
Πιθανολογείται ότι ήταν τέσσερις και προσέγγισαν το κλειστό κατάστημα με κλεμμένο αυτοκίνητο

Ποσό πάνω από 100.000 € ήταν η «λεία» άγνωστων δραστών που χθες τα ξημερώματα ανατίναξαν με εκρηκτικό μηχανισμό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων τράπεζας που φιλοξενείται σε κατάστημα με αρτοποιήματα και καφέ, στην Αγριά. Παρά το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας μέχρι χθες το βράδυ οι δράστες διέφευγαν της σύλληψης.
Το «χτύπημα» που φαίνεται ότι δεν ήταν τυχαίο, έγινε από «επαγγελματίες» του είδους, στις 3.40 χθες τα ξημερώματα, από δράστες που φαίνεται ότι γνώριζαν τι έκαναν.
Οι δράστες, που πιθανολογείται ότι ήταν τέσσερα άτομα, φαίνεται ότι προσέγγισαν το κατάστημα στο οποίο βρίσκεται το ΑΤΜ και ήταν κλειστό εκείνη την ώρα, με κλεμμένο αυτοκίνητο.
Οι τρεις βγήκαν και μπήκαν στο αρτοποιείο που βρισκόταν το μηχάνημα, παραβιάζοντας την ξύλινη πόρτα του καταστήματος και με καλυμμένα χαρακτηριστικά τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ, για να το παραβιάσουν και να μην προκληθεί ζημιά στον γύρω χώρο. Μάλιστα η ένταση της έκρηξης ήταν μικρή και τέτοια, ώστε… δεν ξύπνησαν καν οι περίοικοι…

Καταστράφηκε μικρό χρηματικό ποσό

Από την έκρηξη άνοιξε το πίσω μέρος του μηχανήματος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καταστράφηκε μικρό χρηματικό ποσό (περίπου 4000 €), ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν κουτσά με τα χρήματα που υπήρχαν και υπολογίζονται σε πάνω από 100.000 € και εξαφανίστηκαν.
Φαίνεται ότι οι δράστες είχαν στόχο μόνο τα χρήματα του ΑΤΜ και δεν ασχολήθηκαν καν με το αρτοποιείο.
Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο λίγη ώρα μετά και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντόπισαν ένα κουτί (που περιείχε χρήματα) κατεστραμμένο από την έκρηξη και ένα ακόμη πεταμένο στον δρόμο και χωρίς χρήματα.
Στον χώρο εντοπίστηκαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ συγκεντρώθηκε βιντεοληπτικό υλικό που επεξεργάζεται η Αστυνομία, προκειμένου να οδηγηθεί στην ταυτότητα των δραστών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.