Αγανάκτηση στην Αγριά για τον δρόμο “καρμανιόλα” – Δεν έχει τοποθετηθεί φανάρι παρά τα ατυχήματα

Ενώ ο Εισαγγελέας υπηρεσίας δεν την έκανε δεκτή

Σε καρμανιόλα έχει μετατραπεί η συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δρακεία στην Αγριά, με τα τροχαία ατυχήματα να είναι σχεδόν καθημερινά και την κάτοικο της οικείας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών να δηλώνει στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, αγανακτισμένη για την κατάσταση αυτή, αλλά και φοβισμένη για την ασφάλεια των τεσσάρων ανήλικων παιδιών της, που κάθε φορά στο άκουσμα φρεναρίσματος τρομάζουν και κλαίνε.

 

Μετά από πολλά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στο εν λόγω σημείο, η κ. Αθανασία πέρυσι τον Νοέμβριο προχώρησε σε μία δημόσια εκδήλωση αγανάκτησης, όταν σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα έξω από την πόρτα του σπιτιού τους και στο οποίο εμπλεκόταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου κ. Γιώργος Μουλάς. Τότε, η κ. Αθανασία σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αποτυπώσει το γεγονός και είχε επισημάνει ότι παραλίγο θα τραυματιζόταν το παιδί της.

Φωτογραφίες από το τροχαίο του Νοεμβρίου 2022

«6 ή 7 φορά που πέφτουν πάνω στο σπίτι μου και η ο Δήμος Βόλου ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ στο να βάλει φανάρια ή προστατευτικά κάγκελα για να διαφύλαξη αν μη τι άλλο την οικία μου που το έχω αναφέρει προσωπικώς πολλάκις φορές ότι διατρέχει ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ. Τώρα που πάνω στο σπίτι μου έτυχε και έπεσε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της δημοτικής  αρχής του κ. Μπέου θα γίνει κάποια θαύμα??? Κ. Γ.Μ λυπάμαι πολύ που πέφτετε θύματα εσείς οι ίδιοι των επιλογών σας…» έγραφε πέρυσι χαρακτηριστικά.

Η κ. Αθανασία από τότε προσπάθησε να ενημερώσει τον Δήμο για την κατάσταση, καθώς είχε ενημερωθεί ότι θα τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης, προκειμένου να σταματήσει αυτό το συνεχές φαινόμενο των τροχαίων ατυχημάτων.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής φωτεινός σηματοδότης δεν έχει τοποθετηθεί και την Κυριακή το βράδυ σημειώθηκε και νέο τροχαίο υλικών ζημιών.

«Το προχθεσινό ήταν το δεύτερο σε μία εβδομάδα. Το πρώτο έγινε 30 Απριλίου με ένα αυτοκίνητο που πήγαινε για Βόλο και δύο παιδιά που ανεβαίναν για Δρακείας, περάσανε το Stop και τα παρέσυρε και χτυπήσανε , ήρθε ασθενοφόρο στη 1 το βράδυ και τα πήρε. Το δεύτερο συμβάν ήταν την Κυριακή που ευτυχώς μόνο ήταν υλικές ζημιές και η γυναίκα από την Αγριά δεν έπαθε κάτι σοβαρό», είπε η κ. Αθανασία στο Ράδιο ΕΝΑ και σημείωσε ότι από το 2012 που διαμένει στο σπίτι της που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δρακείας, τα τροχαία είναι συχνό φαινόμενο.

Στιγμιότυπο από το τροχαίο της Κυριακής

Μάλιστα, η ίδια επεσήμανε πως τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της τρομοκρατούνται κάθε φορά που ακούνε φρενάρισμα, με τα μικρότερα να κλαίνε και τα μεγαλύτερα να σκαρφαλώνουν στα παράθυρα και να φωνάζουν ότι πάλι έγινε τροχαίο.

Μετά το συμβάν του Νοεμβρίου με τον κ. Μουλά, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε ότι θα τοποθετηθεί στο σημείο φωτεινός σηματοδότης. «Απ’ ότι μου είπαν θα βάλουν φωτεινούς σηματοδότες. Μετά το συμβάν με τον κ. Μουλά τον Νοέμβριο, προσπάθησα να κλείσω κάποιο ραντεβού με το γραφείο Δημάρχου, δεν μπόρεσα, τελικά μίλησα με κάποιον από το γραφείο Δημάρχου, ενδιαφέρθηκε, κινητοποιήθηκε στις γιορτές, περάσανε κορύνες και πιο έντονες διαβάσεις με το Stop, αλλά δεν αρκούν, μέχρι που έγινε το τρακάρισμα και αγανακτισμένη πήγα να μιλήσω με τον/την Εισαγγελέα υπηρεσίας» τόνισε η κ. Αθανασία και υπογράμμισε πως ποτέ δεν είδε τον/την Εισαγγελία γιατί δεν την δέχτηκε.

Η απόφαση του ΔΣ Βόλου για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στο εν λόγω σημείο

«Η πολιτεία δεν δέχεται τους πολίτες της. Κάτι όμως πρέπει να γίνει.  Ο αστυνομικός βάρδιας μου είπε ότι δεν είναι δουλειά της Εισαγγελίας. Δεν είδα ποτέ τον Εισαγγελέα. Μου είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Εισαγγελίας και ότι πρέπει να πάω στην Τροχαία. Η Τροχαία μας είπε ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα να περάσει φανάρια, είναι του Δήμου. Ο Δήμος έχει κάνει κάποια πράγματα, όμως το φανάρι δεν έχει περαστεί και μου είπαν να πάω στην περιφέρεια. Δεν κινδυνεύω μόνο εγώ, αλλά οποιοσδήποτε τύχει να περάσει από το σημείο θα τον πάρουν σβάρνα», σημείωσε η ίδια, που αναμένει απαντήσεις από τον Δήμο πότε επιτέλους θα περαστεί το φανάρι για να μπει ένα τέλος στον μόνιμο φόβο της οικογένειάς της αλλά και όλων των κατοίκων της Αγριάς.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.