Αγοραστός στο Ράδιο Ένα 102,5 : Είναι νόμιμη η καύση rdf στην ΑΓΕΤ (ηχητικό)

«Ανάκληση άδειας δε μπορεί να γίνει, τα όσα λέγονται είναι λαϊκισμός», είπε ο Περιφερειάρχης

Ως νόμιμη χαρακτήρισε την ΑΓΕΤ αναφορικά με την καύση rdf, που λειτουργεί σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, μιλώντας στο Ράδιο-Ένα και τον Γ. Καρεκλίδη. Διευκρίνισε μάλιστα, ότι η Περιφέρεια, ούτε έχει λάβει απόφαση για την περιβαλλοντική μελέτη , ούτε μπορεί να κάνει ανάκληση άδειας, τονίζοντας ότι αυτό που λέγεται από κάποιους, είναι «λαϊκισμός».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5» τόνισε ότι το «πανό έπρεπε να το αναρτήσουν οι διαμαρτυρόμενοι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Έχουν λάθος προσανατολισμό και κατεύθυνση», είπε και τόνισε ότι «εμείς δεν παίζουμε με την υγεία των πολιτών διαφυλάττουμε τη δημόσια υγεία και δεν την διαπραγματευόμαστε. Οι υπηρεσίες μας κάνουν τακτικούς ελέγχους στη βάση ενός νόμου που βγάζει ο Υπουργός και όχι η Περιφέρεια».

«Το υλικό το rdf έρχεται πολύ καλά συσκευασμένο»
Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, «εξετάζουμε τα πάντα γι΄αυτό και κάναμε και εμείς μια αυτοψία για να μη βλέπουμε μόνο με τα μάτια των άλλων. Το υλικό, το rdf, έρχεται πολύ καλά συσκευασμένο και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση του κ. Φάμελλου. Το θέμα δεν έχει περάσει από το περιφερειακό συμβούλιο για τους περιβαλλοντικούς όρους».
Σε ότι αφορά στους ελέγχους, τόνισε ότι γίνεται και δειγματοληψία σε υλικό –δείγμα που επιλέγεται και συσκευάζεται πάλι καλά, με τις διαδικασίες που προβλέπει το υπουργείο . Μέχρι να μεταφερθεί το υλικό, στο χώρο εναποθέτησης υπάρχει ένας ταινιόδρομος και είπα να τον κλείσουν καλύτερα. Η εταιρεία δεσμεύθηκε γι΄αυτό και ξεκίνησε και πάλι την εκφόρτωση όταν έγινε πιο μόνιμη κατασκευή. Είναι τόσο καλά συσκευασμένα τα φορτία που έρχονται που δεν χάνουν κανένα μέρος του υλικού που περιέχεται».

Είναι νόμιμη η ΑΓΕΤ
Ο κ. Αγοραστός, τόνισε ότι είναι νόμιμη η ΑΓΕΤ σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος , «ό,τι κάνουν οι υπηρεσίες μας δε μπορούν να το κάνουν στον «αέρα». Η κριτική των πολιτών μπορεί να μην είναι άδικη αλλά εμείς είμαστε εκτελεστική εξουσία, όχι νομοθετική. Δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε την άδεια, αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις και λαϊκισμός.

Για τη μυρωδιά πλαστικού
Ο κ. Αγοραστός είπε ότι την ώρα του ελέγχου δεν μύριζε καμένο πλαστικό, η όποια οσμή υπήρχε και όχι καμένου πλαστικού, ήταν μόνο εσωτερικά και δεν εκλύονταν σε εξωτερικό χώρο»
Όπως τόνισε τέλος, «σύμφωνα με τα δεδομένα των υπηρεσιών και τους ελέγχους, το υλικό, δεν μολύνει το περιβάλλον. Κάναμε μετρήσεις με το Δημόκριτο, κάναμε μελέτη για τις ασθένειες, ακόμη και πράγματα που δεν προβλέπονται»…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.